Bilişim Zirvesi 'bölgelerarası zirve' olmayı hedefliyor

Bilişim Zirvesi 10'uncu yıl için yeniden tasarlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Bu yıl 10'uncu yaşını kutlayan Bilişim Zirvesi, Avrasya ve Ortadoğu'nun en güçlü etkinliği olma hedefi ve bölgelerarası katılımın etkisiyle 6 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor.

4-5 Ekim 2010'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak olan Bilişim Zirvesi'10, 6-9 Ekim 2010'da İstanbul Tüyap Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezi'nde devam edecek. Turkcell'in ana sponsorluğunu üstendiği Bilişim Zirvesi'10, Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu, Türk Cumhuriyetler ve Balkan ülkelerinin siyasi liderlerini ve iş adamlarını da ağırlamaya hazırlanıyor.

İlk gün "Ana Tema Günü"

Bu yıl daha da büyüyerek bir haftaya yayılan Bilişim Zirvesi'10'un ilk günü Ana Tema Günü olarak planlandı. "Oyun Yeniden Başlıyor" temasıyla 21'inci yüzyılın ikinci 10 yılını anlatacak olan Bilişim Zirvesi'10, bölge gündemine küresel bir gelecek stratejisiyle dikkat çekecek. Oyunun ve oyuncuların değişeceği yeni dünya modelinde; ticari coğrafyaların değiştiği, sermaye yapılarının el değiştirdiği ve bölgesel güç olmanın önem kazandığı yeni oyunun kurallarına ışık tutulacak.

Türkiye ve bölge ülkelerin iş, siyaset ve teknoloji liderlerinin buluşacağı Ana Tema Günü'nde dünyanın gündemindeki siyasi, ekonomik ve toplumsal gelişmeler ele alınacak.

Finansta Bilişim

Son krizde güçlü yapısıyla dikkat çeken Türkiye finans ve bankacılık sisteminin de anlatılacağı Finansta Bilişim Konferansı'nda kriz sonrası dünya finans piyasaları nasıl büyüyecek, bilişimin bu süreçteki katkıları neler olacak gibi önemli soruların yanıtları tartışılacak.

Telekom Konferansı

Telekom Konferansı'nda; genişbant ve fiber teknolojilerin iş dünyasının büyümesine etkileri, toplumların refahına nasıl katkıda bulunduğu; acil durum ve kamu güvenliği haberleşmesinin nasıl sağlanması gerektiği, bu alanda geliştirilen yeni hizmet ve servisler ve bunların dünya sorunlarına nasıl bir açılım yaratacağı konuşulacak.

Ayrıca telekom sektörünün önünü açacak düzenleme ve standardizasyon konularına değinilecek. Birey merkezli sağlık uygulamalarının inceleneceği E-sağlık/Tele Sağlık Konferansı'nda ise ülkemizdeki hastane bilgi yönetim sistemlerinin standardizasyonu, birlikte çalışabilirlik ilkeleriyle elektronik hasta kaydı, sağlık bilişimiyle hizmet kalitesinin yükseltilmesi ele alınacak. Ayrıca sağlık kurumlarında başarı hikayeleri yaratacak yeni teknolojiler ve uygulama süreçleri aktarılacak.

Yeni Medya Forumu

Medyanın dijitalleşme sürecinin ele alınacağı Yeni Medya Forumu ile bölge ülkelerin devlet ve kamu yöneticilerinin katılacağı ve başarılı e-devlet uygulamalarının paylaşılacağı Devletlerarası e-Devlet Forumu, Bilişim Zirvesi'10'un dikkat çeken etkinliklerinden olacak.

Ülkelerarası Parlamenterler Forumu

Bilişim Zirvesi'10'un üçüncü günü TÜYAP'ta devam edecek ve burada bölge ülkelerin siyasi liderlerine evsahipliği yapacak. Çevre ülkelerden parlamenterlerin katılacağı Ülkelerarası Parlamenterler Forumu'nda ülkeler arasındaki sayısal uçurumun giderilmesi ve teknolojik barışın sağlanabilmesi için yapılabilecek karşılıklı işbirlikleri gündemde olacak.

Savunmada Bilişim Konferansı

TÜYAP'ta yapılacak Savunmada Bilişim Konferansı'nda, değişen dünyada ülkeler için en önemli güç olan ve kritik önem taşıyan siber dünyada güvenlik, siber tehditler ve savunma stratejileri ile Türkiye'nin siber güvenlik politikaları ve yatırımları konuşulacak.

Ayrıca savunma teknoloji ve projelerinin kamu ve sivil hayatta uygulanması ve teknoloji paylaşımı konularında da deneyimler paylaşılacak. Savunma için yaratılacak tematik alanda, simülasyon çözümleri, kontrol ve izleme sistemleri ve coğrafi konumlama sistem uygulamaları görülebilecek.

TÜYAP'ta üç gün boyunca 30'u aşkın içerikle İş ve Teknoloji Çözümleri Oturumları düzenlenecek. Zirvenin son gününde ise her yıl olduğu gibi bu yıl da gençler ağırlanacak. Genç Zirve'de, USTA Kampüste En İyi Gelecek Yarışması ile teknoloji ışığında gelecek yeniden tanımlanacak. Genç Zirve'de, iş dünyasının resmi çizilerek başta enerji olmak üzere diğer alanlarda yenilikçi ve rekabetçi projelerin nasıl geliştirilebileceği aktarılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir