Bin Tekel işçisi bir günlük oturma eylemi yapacak

Tekel işçileri oturma eylemi yapmak üzere 1 Nisan'da Ankara'da olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Tekel işçileri 1 günlük oturma eylemi yapmak üzere 1 Nisan Perşembe günü, Ankara'ya gelecek.
Tekgıda-İş Sendikası yöneticileri ve Tekel işyerlerini kapsayan şubelerin başkanlarının, 2 Mart'ta mola verilen Tekel eylemlilik sürecini değerlendirmek üzere, İstanbul'da dün gerçekleştirdikleri toplantının ardından kaleme alınan Tekgıda-İş Sendikası Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi'nde, Tekgıda-İş Sendikası ve Tekel işçilerinin, özlük haklarıyla birlikte başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakil taleplerinde ısrarlı olduğu ve bu konudaki kararlılıklarının devam ettiği belirtildi.
Danıştay'ın, 4-C statüsünde çalışma koşullarını belirleyen Bakanlar Kurulu Kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitme kararı vermiş olmasının, sendika ve Tekel işçileri tarafından memnuniyetle karşılandığı ifade edilen bildirgede, sendikanın bu konuda açılan davaları titizlikle takip ettiği bildirildi.
Bildirgede, "Sendikamız ve bin Tekel işçisi 1 günlük oturma eylemi yapmak üzere 1 Nisan'da Ankara'da olacak. Ayrıca, 2 Nisan günü, saat 11.00'de yapılacak bir basın açıklaması ile 1 günlük oturma eylemi sonlandırılacak ve sonraki eylem takvimi hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir. Oturma eylemi adresimiz Türk-İş binası önü olacaktır" denildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir