Bingöl'de bir terörist 'etkisiz'

Bölgede operasyonlar devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GENÇ - Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında bir terörist etkisiz hale getirildi.

Genç ilçesi kırsalında güvenlik güçlerince yürütülen arazi arama tarama çalışmaları sırasında bir grup teröristle karşılaşıldı. ''Teslim ol'' çağrısına ateşle karşılık veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir terörist ölü ele geçirildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonların devam edildiği bildirildi.

Öte yandan Bingöl'ün Genç ilçesinde etkisiz hale getirilen teröristle birlikte 22 kilogram esrar ele geçirildiği bildirildi. Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Genç ilçesi Yeniyazı köyü Kirişli Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle, 5 kişilik terörist grup arasında sıcak temas sağlandığı ve çıkan çatışmada 1 teröristin etkisiz hale getirildiği hatırlatılarak, teröristle birlikte silah, teçhizat, el bombası ve 22 kilogram esrar ele geçirildiğine dikkat çekildi.

Diğer teröristlerin ise kaçarlarken, civarda bulunan çocukları kalkan olarak kullandıkları, bu nedenle teröristlere kaçarlarken ateş açılamadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Teröristler daha sonra çocukları bırakarak, ormanlık alana doğru kaçmışlardır. Yapılan takipte yoğun kan izlerine rastlanılması kaçan teröristler arasında ağır yaralı teröristlerin olabileceğini göstermektedir. Teröristlerin yakalanması, bölgede huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik operasyonlara devam edilmektedir."