Bininci Doruk banttan indi

Banttan indirilen bininci otobüs İspanya'ya ihraç edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Otokar'ın Arifiye ilçesindeki fabrikasında üretimine başlanan ve 2007 yılında pazara sürülen "Doruk" serisinin bininci otobüsünün üretim bandından indirilişi dolayısıyla tören düzenlendi.

Fabrikada düzenlenen törende konuşan Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, banttan indirilen bininci otobüsün İspanya'ya ihraç edileceğini söyledi.

Büyük otobüslerin rahatlığını küçük otobüslerin ekonomisiyle bir araya getiren Doruk serisi otobüslerine pazarda olan talebin arttığına dikkati çeken Akgül, "Bininci Doruk'a ulaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Doruk, özellikle büyük otobüslerin ekonomik olmadığı, küçük otobüslerin yetersiz kaldığı hatlar için tercih edilen bir seri. Doruk alan firmalar üründen oldukça memnunlar. Bunu firmamıza geri dönüşlerde de çok net bir şekilde gözlemliyoruz. Doruk zaten aldığı ödüllerle kalitesini tescillemişti. Önümüzdeki dönemde Doruk'a birçok yeni özellik eklenecek" diye konuştu.

Turizmden şehir içi taşımacılığına, geniş bir yelpazede kullanılabilen Doruk otobüslerinin, Avrupa'da da ses getirdiğini kaydeden Akgül, Otokar'ın gücünü ve kalitesini Doruk serisinde gördüklerini ifade etti.

Her türlü detayın düşünüldüğü araca olan talebin daha da artacağına inandığını kaydeden Akgül, "Önümüzdeki dönemde de gelişen teknolojileri ve yeni trendlerin hepsini özenli bir çalışmadan sonra aracımıza adapte etmeye devam edeceğiz. Bininci aracı battan indiriyoruz. Bininci aracımız tesadüf, ihracata giden bir aracımız, İspanya yolcusu. Bugün onu İspanya'ya uğurlayacağız. Bu, bizim için çok büyük bir övünç kaynağı. Doruk sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da çok başarılı. Doruk, Fransa'dan tutun, İtalya, İspanya ve Doğu Avrupa gibi birçok Avrupa ülkesinde en çok tercih edilen araçlardan bir tanesi" dedi.

"2010 yılında toplamda 2009 yılının biraz üzerinde araç üreteceğiz"

3 yıl içinde ürettikleri bin tane araçtan 950'ye yakınını sattıklarını ifade eden Akgül, bayilerde fazla stok bulunmadığını, piyasada araca yoğun talep olduğunu belirtti.

Avrupa'da 25 ülkede yapılanmış durumda olduklarına işaret eden Akgül, şöyle konuştu:

"Avrupa'nın her yerinde kullanılan Doruk aracımız var. Fransa pazarında oldukça etkiliyiz. 7 metre segmentinde yıllardır Fransa'da pazar lideriyiz. Otokar'ın ağırlıklı pazarı Avrupa. Avrupada'ki pazar payımız çok iyi. 2010 yılında toplamda 2009 yılının biraz üzerinde araç üreteceğiz. Rakam vermek istemiyorum ama her şeye rağmen 2009 üretiminin üzerinde olacak. Türkiye'de otobüs pazarı 2008'den sonra 2009'da oldukça daraldı. Yüzde 40'lar seviyesinde daralma oldu. Maalesef 2008 yılının sıkıntılarını görüyoruz. 2009 yılındaki otobüs üretim adetlerinin yüzde 20 üzerindeyiz. Dolayısıyla Otokar olarak her şeye rağmen büyüyoruz, büyümeye de devam edeceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren pazarın ciddi şekilde büyüyeceğini tahmin ediyoruz, çünkü bu şekilde gitmez. Normal pazar 4 bin 500 adetlerin satıldığı bir pazar, geçen yıl ise 2 bin adeti göremedi. 2011'de inşallah çok iyi olacak."

Tanıtım toplantısının ardından, bininci Doruk serisi otobüs törenle üretim bandından indirildi.

Şehir içi taşımacılık, servis ve turizm otobüsü olmak üzere farklı kullanım alanlarına uygun 5 farklı modelde pazara sunulan Doruk serisi, Avrupa'ya 'VECTIO" markası ile ihraç ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir