”Bir afet felakete dönüştü”

Bakan Arınç, İstanbul ve Trakya bölgesini etkileyen sel felaketiyle ilgili konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul ve Trakya bölgesini etkileyen sel felaketiyle ilgili, "Bir afet felakete dönüştü" dedi.

Arınç, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı tarafından vakıf merkezinde düzenlenen iftarın ardından yaptığı konuşmada, Ramazan'ın, orucun, sahurların inanç içerisinde önemli bir yerinin olduğunu belirterek, bunların birlikte yaşanıldığını aktardı.

Ramazan ayının yaşandığı bugünlerde iki olayla üzüntü yaşadıklarını ifade eden Arınç, İstanbul ve Trakya'nın maruz kaldığı büyük afetin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Yaşanan sel felaketinde 30'u aşkın vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatan Arınç, olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerken, yaralılara da acil şifa dileklerinde bulundu.

Acil Durumu Yönetiminden aldığı bilgiye göre; İstanbul'da ortalama yağış miktarı düşünülerek yapılan hesapta 1 günde yağan yağmurun 4 aya bedel olarak görüldüğünü anlatan Arınç, "Sanırım 205 kilogram bir günde yağan yağmur... Bu tabii ki bu mevsimde Allah'ın hikmetidir, ama tabii ve semavi afetlerden korunmak için dua ediyoruz. Bir afet felakete dönüştü. İş yerleri mahvolanlar vardı, araçlar mahvoldu, insanlar sele kapıldı" diye konuştu.

Bülent Arınç, "Allah bir kez daha böyle bir felaketi ülkemize ve bütün dünyaya vermesin. Bu felaketlerden Rabbım memleketimizi ve milletimizi korusun" dedi.

Alevi çalıştayı

Son yıllarda Türkiye'de Alevilik konusunda çalışmaların hızlandığını kaydeden Arınç, "Ayrımcılık ne kadar şiddetli hale geldiyse, birleşmek, bütünleşmek ve birbirimizi tanımak ihtiyacı da o kadar arttı" dedi.

Özellikle  geçmiş yıllarda bu amaçla yapılan bazı toplantılara ve çalışmalara katıldığını, son olarak Devlet Bakanı Faruk Çelik ile çalışmaları takip ettiğini belirten Arınç, bu konuda çok iyi noktalara gidildiğini ifade etti.

Bu konuyla ilgili bilim adamlarının ve akademisyenlerin bir araya geldiklerini, bizzat Bektaşi Alevi kültürünü, inancını devam ettiren kişilerin de katkısıyla çalışmalardan ortak bir sonuç çıkarmaya gayret ettiklerini anlatan Arınç, Ekim ayının ilk günlerinde 3. Alevi Çalıştayı'nın düzenleneceğini aktardı.

Arınç, konuşmasında şunlara kaydetti:

"Bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin gerçek amaçları da esasen son bir iki yıldır pek çok operasyon ve o operasyonlarda elde edilen bilgi ve belgelerle ortaya çıkarılmış oldu. Alevi kuruluşlarının başındaki birkaç önemli şahsiyete yönelmiş olan tehditler, şantajlar, suikast teşebbüslerinin gerçek amacının, Türkiye'de Alevi-Sünni kavgasını daha da keskinleştirmek ve toplumdaki bu yarayı daha derinleştirmek olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Zaman  birlik ve bütünlük zamanıdır, zaman inancımıza hepimizin dört elle sarılma ihtiyacı duyacağı bir zamandır."

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun da Ramazan ayının birlik ve beraberlik getirdiğini belirterek, bu manevi günlerde insanların birbirlerine yardım etmesi gerektiğini söyledi.

İnsanların inançlarını özgürce yaşaması gerektiğini dile getiren Altun, sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Yemeğe, Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.