Bir günde 57 soru önergesi verdi

MHP'li vekil Büyükataman 45'i eğitim, 10'u Bursa'nın sorunları, 2'si ise güncel konularla ilgili Meclis Başkanlığı'na bir günde 57 soru önergesi sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, TBMM Başkanlığına bir gün içerisinde 57 soru önergesi sundu.

Edinilen bilgiye göre, soru önergelerinin 45'i eğitim, 10'u Bursa'nın sorunları, 2'si ise güncel konularla ilgili. Büyükataman'ın yeni yasama döneminde verdiği önerge sayısı ise 100'ü buldu.

Büyükataman, yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki sosyal ve ekonomik sorunların iddia edildiğinin aksine her geçen gün artış gösterdiğini, toplumsal huzursuzluğun boyutlarının endişe verici bir hale geldiğini" savundu.

İşi olmayan vatandaşların gelecek kaygısının kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Büyükataman, "Bu kapsamda vatandaşlarımızın dertlerine çareler ararken atanamayan öğretmenlerimizin hak kayıpları artık görmezden gelinemez. Bizde çalışmalarımızda bunu ön planda tuttuk. Önergeleri bu doğrultuda verdik" diye konuştu.

Büyükataman, mevsimlik ve taşeron öğretmen uygulamasının sonlandırılmasını ve "ücretli öğretmenlik" adı altında doldurulan kadroların hak sahibi öğretmenlere iade edilmesini talep ettiklerini ifade etti.

KPSS'ye giren öğretmen adayı sayısının bugün 400 binlere ulaştığına dikkati çeken Büyükataman, şöyle devam etti:

"Kamuda açıkta bulunan ve çeşitli adlar altında doldurulan 150 bine yakın kadro için gerekli çalışmaların başlatılmasını hak sahipleri öğretmenlerimize mesleklerinin iadesini talep etmekteyiz.

Çalışmalarımızda bu ve bunun gibi toplumun bütününün sorunlarını ele alarak Meclise taşımayı bir görev bildik ve yaptığımız çalışmaları bu yönde ilerletmekteyiz. Grup olarak hazırladığımız soru önergelerinde, araştırma önergelerinde ve kanun tekliflerinde milletimiz bunu her zaman görecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir