Bir meslek lisesinin dünya çapında başarı öyküsü

TÜRKAK, Abidinpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni biyomedikal cihazların kalibrasyonu için uluslararası akreditasyon verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hüseyin GÖKÇE

ANKARA- TÜRKAK, Abidinpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni biyomedikal cihazların kalibrasyonu için uluslararası akreditasyon verdi.Okul Müdürü Mustafa Kökcü, üniversitelerin bile almaya zorlandığı biyomedikal cihazlara ilişkin uluslararası akreditasyon belgesi ile dünya genelinde bir ilki başardıklarını söyledi. Kökcü, Koç Grubu’nun ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ projesi kapsamında okulda açtığı “Elektrikli ev aletleri” bölümünde her yıl 34 öğrencinin iş garantili olarak mezun olduğunu söyledi.

Türkiye’de ara eleman yetiştirme konusunda geride kalındığına yönelik tartışmalar sürerken, Ankara’da Abidinpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, dünya çapında bir başarıya imza attı. Okul Müdürü Mustafa Kökcü, biyomedikal cihazların deney ve kalibrasyonunu yapmak üzere kurdukları laboratuvarın, Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği Standardı kapsamında, TURKAK tarafından akredite edildiğini bildirdi. Aldıkları uluslararası akreditasyon belgesi ile ortaöğretim kurumu düzeyinde dünyada ve Türkiye’de bir ilki başardıklarının altını çizen Kökcü, TURKAK adına inceleme yapan İTÜ’den Prof.Dr. Orhan İnce’nin, “Ortaöğretim düzeyinde uluslararası akredite için başvuru yapmak bile sıra dışı bir vizyonu göstermektedir. Artık İngiltere’de bir üniversite ile Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ölçümleriyle ayın seviyede olacaktır” ifadelerini kullandığını söyledi.

p_20150618_123511.jpg

Biyomedikal sektörde kullanılan tansiyon aletleri dahil tüm aletlerin kalibrasyonunun artık okulda yapılabileceğini belirten Mustafa Kökcü, hastanelerin kalibrasyon masrafının da azalacağı bilgisini verdi.

Kökcü, toplam kalite yönetimi alanında da Ankara’da birinci olduklarını, Türkiye genelinde ise özel okullar dahil yapılan sıralamada üçüncü sırada yer aldıklarını dile getirdi.

TÜBİTAK bilim fuarına rekor proje 

Türkiye’de ailelerin ilk tercihlerinin fen lisesi ve Anadolu liseleri olduğunu, meslek liselerinin ise son bir umut olarak görüldüğünü dile getiren Kökcü, buna rağmen okulda çok kaliteli eğitim verdiklerini söyledi. Lisenin, TÜBİTAK tarafından düzenlenen bilim fuarına 47 proje ile katılarak bu alanda da bir rekor kırdığını kaydeden Kökcü, 2016 yılı fuarı için gelen projelerin sayısının şimdiden 60’ı bulduğunu anlattı.

dasdsa.jpg

Arçelik’in açtığı bölümde iş garantili eğitim

Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Kökcü, Koç Grubu’nun Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsamında okulda Elektrikli Ev Aletleri bölümü açtığını söyledi. Öğrencilerin Arçelik tarafından mülakatla belirlendiğini ve her yıl bölüme 34 öğrencinin alındığını ifade eden Kökcü, buradan mezun olan öğrencilerin Arçelik başta olmak üzere sektörde faaliyet gösteren firmalarda istihdam edildiğini vurguladı.