'Bir milletvekilinin aylık maliyeti 62 bin TL'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "Bir milletvekilinin maliyeti aylık 62 bin 650 liradır. Artırmak istedikleri 50 milletvekilin 5 yıllık devlete maliyeti ise en az 187 milyon 950 bin lira." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yazılı açıklama yaparak bir milletvekilinin aylık maliyetinin  62 bin 650 lira olduğunu, anayasa değişikliği ile vekil sayısının artırılması durumunda bunun devlete maliyetinin en az 187 milyon 950 bin lira olacağını söyledi.

Ağbaba açıklamasında şunları kaydetti;

"Binali Bey eline kalemi kağıdı alsın ve yazsın, emekli olan ve milletvekili seçilen kişinin aylık maaşı 27 bin 700 liradır. Danışmanlarının brüt maaşları 24 bin 450 liradır. Haberleşme giderini aya bölerseniz, 2 bin 500 lira eder. Tüm ailesinin de yararlanabildiği sağlık giderlerinin ortalaması 5 bin liradır. Milletvekilinin makam odasına yapılan harcamaları aya bölerseniz yaklaşık 3 bin liradır. Yani bir milletvekilinin maliyeti aylık 62 bin 650 liradır.

Artırmak istedikleri 50 milletvekilinin 5 yıllık devlete maliyeti ise en az 187 milyon 950 bin liradır. Bu miktara milletvekillerinin emekli olduklarındaki maaşları ve sahip olacakları sağlık harcamaları dahil değil. Artacak vekil sayısının gerektireceği ekstra Meclis personelinin maliyeti dahil değil. Yani yaklaşık 188 milyon lira olarak söylediğimiz miktar az bile."

Ağbaba, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında evet çıkması durumunda, bu maliyetin milletin cebinden çıkacağını vurgulayarak, "Milyonlarca işsiz vatandaşımız varken, bu kaynak millete aktarılabilecekken neden birilerinin cebine aktarılsın diye soruyoruz. Millet pazar günü bu adaletsiz harcamalara 'hayır' diyecek." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: 50 vekilin maliyeti 187 trilyon liraKılıçdaroğlu: 50 vekilin maliyeti 187 trilyon lira

Bu konularda ilginizi çekebilir
chp