Bir sms, bir hayat!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Dünyanın her bölgesinde tıbbi yardımlar götüren Yeryüzü Doktorları bu kez Nijer'de bir krize el atıyor. Yağış sezonunun yaklaşması ile sıtma salgınları beklenen Nijer'de kan poşeti stoku tehlikeli boyutlarda azaldı. Yeryüzü Doktorları Nijer'e kan poşeti bağışı için SMS Kampanyası başlattı.
Yeryüzü Doktorları Nijer'de baş gösteren Kan poşeti stoku krizine elini uzatıyor. Nijer'de Maradi bölgesinde yer alan Tessaoua hastanesinde günde ortalama 30 kan poşetine ihtiyaç duyuluyor. Bir salgının baş göstermesi durumunda ise bu sayı artıyor. Yağışlarla beraber artan sıtma vakaları yüzünden geçtiğimiz yıl 3 bin kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.
Kan poşeti stokunun düşmesine bağlı olarak hastanedeki özellikle 5 yaş altı çocuk ve hamile kadın ölüm oranı artıyor. Kan bağışı için hastaneye gelen vericiler ise poşet olmadığı için geri çevriliyor. İlk etapta 1 yıllık ihtiyaç için 10 bin adet kan poşeti almayı hedefleyen Yeryüzü Doktorları "Kan Yaz 6612'ye Yolla! Bir SMS bir Poşet, belki bir hayat" diyerek kampanyayı başlattı.
2007 yılından bu yana sağlık sorunlarına merhem olmak amacıyla Nijer'de faaliyetlerini sürdüren Yeryüzü Doktorları kurduğu Beslenme Sağlığı Merkezi ile binlerce anne ve bebeğin yetersiz beslenme kurbanı olmasının önüne geçti. Erken ve yanlış doğumların sebep olduğu fistül hastalığına yönelik bir tesis de Umut Menekşeleri Projesi çerçevesinde kurulum aşamasında.