”Birileri çetelerin avukatlığına soyunabilir”

Başbakan Erdoğan, hortumların kesildiğini, mafya ve çetelerin iktidarı belirlemediğini ifade eti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

RİZE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkede ''hortumların kesildiğini, mafya ve çetelerin iktidarı belirlemediğini'' ifade ederek, ''Bu ülkede millet iktidar belirliyor. Birileri çetelerin avukatlığına soyunabilir. Bu önemli değil. Asıl olan milletin ne dediğidir'' dedi.

Erdoğan, Rize'de yaptığı konuşmada, son 5 yılda Türkiye'de ve Rize'de ne denli bir açılış furyası olduğunun bilindiğini ifade ederek, Türkiye'nin bir dönüşümün içerisinde adeta kendini yeniden bulduğunu, tarihiyle adeta yeniden buluştuğunu söyledi.

Bu yükselmenin 3 temel unsuru bulunduğunu, bunların da yolsuzlukla, yasaklarla ve yoksullukla mücadele olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Daha iyiye ulaşacağız. Daha güzel günlere kavuşacağız. Bunun için de gayret, dayanışma gerekiyor. Hortumlar, hamdolsun büyük ölçüde kesildi. Bu ülkede mafyalar, çeteler iktidar belirlemiyor. Asıl olan milletin ne dediğidir. Millet ne derse, bu ülkede o olur. Tarihte o oldu, bundan sonra da o olacak.''

Terör konusuna da değinen Erdoğan, bu konuda bazı spekülasyonlar yapıldığını vurgulayarak, ''Sanki terörün bir tarihi var. Sanki, şu, şu işleri yaparsan, terör biter. Hayır, terörün sıfırlandığı dünyada hiçbir ülke yok. Hiç kimse kalkıp da şu sıfırlamıştır diyemez'' dedi.