Birinci çeyrekte 30 milyar dolar net gelir

HP'nin, 2012 mali yılı 1. çeyreğinde net geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7, kur farkıyla ise yüzde 8 azalarak 30 milyar dolar oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - HP'nin, 2012 mali yılı 1. çeyreğinde net geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7, kur farkıyla ise yüzde 8 azalarak 30 milyar dolar oldu. 
HP, 31 Ocak 2012 tarihinde sona eren 2012 mali yılı 1. çeyrek sonuçlarını açıkladı. Buna göre HP'nin birinci çeyrek net geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7, kur farkıyla ise yüzde 8 azalarak 30 milyar dolar oldu. 
Hisse başına GAAP seyreltilmiş kâr (EPS) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 azalarak 0,73 dolar oldu. Birinci çeyrek GAAP harici seyreltilmiş kâr geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 32 azalarak hisse başına 0,92 dolar oldu. Birinci çeyrek GAAP harici kâra satın alınan gayri maddi aktiflerin amortizasyonu, yeniden yapılanma harcamaları ve şirket satın almaları bağlamında 364 milyon dolar değerindeki vergi sonrası maliyetler veya hisse başına 0.19 dolarlık seyreltilmiş pay olarak baz alınmadı. 
HP Başkan ve CEO'su Meg Whitman rakamları değerlendirdiği açıklamasında, “İlk çeyrekte Q1 için verdiğimiz sözü tuttuk ve uzun vadeli sürdürülebilir getiriler sağlayacak temel hususlara odaklanmaya devam ettik. Uygulamaları iyileştirmek için gereken adımları atıyor ve HP teknoloji liderliğini pekiştirmek için verimliliği arttırarak yeni fırsatları değerlendiriyoruz” dedi.
(ANKA)