Bisikletli otobüs dönemi başladı

İETT'nin 110 otobüs hizmete alım törenine katılan Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'de ilk defa bisiklet aparatlı otobüs dönemini bugün başlattıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Otobüse bisikletiyle gelenin bisikletini takıp seyahate devam edeceği aparat, Avrupa'da bazı ülkelerde vardı ama Türkiye'de yoktu. İlk defa bisiklet aparatlı otobüs dönemini İstanbul'da bugün başlatıyoruz" dedi.

Kartal Sahil Meydanı'nda düzenlenen yeni İETT otobüslerinin hizmete alım töreninde konuşan Topbaş, 110 otobüsün daha İstanbulluların hizmetine gireceğini belirterek, bu kente hizmet etmenin onurunu yaşadığını söyledi. 

Topbaş, İstanbul'da ulaşımla ilgili problemleri çözmek için her bölgenin ulaşım, altyapı ve çevre ihtiyacının belirlendiği belgelerin belediyelerinde mevcut olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Şu anda ulaşımla ilgili hangi sorun varsa, hangi mahalleye hangi ulaşım sistemleri yapılması gerekirse, bu bilgi elimizde mevcut. Altyapı ve çevre olarak neleri yapmamız gerektiğini biliyoruz. Yatırımlarımızı İstanbul'un bu ihtiyaçları doğrultusunda belirledik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kente yaptığı yatırımlar toplamı 60 milyar TL'dir. Yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yatırımlarımız için de diğer belediyelerden farklı bir pay almıyoruz. Bütün büyükşehir belediyelerine pay, gelişmişlik endeksi de dikkate alınarak dağıtılmakta, Diyarbakır ve Erzurum bizden daha fazla tek başına pay almaktadır. Buna rağmen kaynakları doğru kullanıyoruz."

İETT'nin 1705 adet çevre dostu akıllı yeni otobüsü devreye soktuğunu ifade eden Topbaş, "Otobüse bisikletiyle gelenin bisikletini takıp seyahate devam edeceği aparat, Avrupa'da bazı ülkelerde vardı ama Türkiye'de yoktu. İlk defa bisiklet aparatlı otobüs dönemini İstanbul'da bugün başlatıyoruz. 20 otobüsümüzde devreye giriyor. Taleplere göre bisiklet aparatlı otobüsleri artırabiliriz. Artık sıradan değil akıllı otobüsler dönemi başladı" diye konuştu. 

Topbaş, 1050 kilometrelik bisiklet yolunun da İstanbul'un ulaşım planına işlendiğini belirtti. 

AK Parti'nin belediyecilik anlayışını anlatan ve CHP belediyeleri ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Topbaş, şöyle konuştu: 

"Halka kapalı, başka yerlere açık bir yönetim anlayışı artık tedavülden kalktı. Seçim dönemi birileri gelip farklı vaatlerde bulunacaklardır. Geçmiş seçimde olduğu gibi '600 lira vereceğiz her fakir aileye' diyecekler. Bunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şimdi genel başkan. İzmir'de ve Antalya'da başlasın bakalım. 'Örnekleri görmek istiyoruz' demeniz lazım. İstanbul'un birçok yerinde '200 metrenin altında olan işgalli arsaları işgalcilere bedava vereceğim' dedi Sayın Kılıçdaroğlu. Bu işgalli yerlerin bir kısmı gayrimüslim vakıflarının, devletin, bir kısmı da özel şahısların. Senin, benim, onun. Bizim malımızı nasıl vereceksin? Ne söylemdir bu. Böyle siyaset olmaz."  

Topbaş, 110 otobüsü, AK Parti milletvekilleri Erol Kaya, Alev Dedegil, İsmet Uçma ve İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı'yla kurdele keserek hizmete soktu.  

Kurdele kesiminin ardından Topbaş, bir bisikleti otobüsün aparatına taktı ve daha sonra direksiyon başına geçerek otobüsü bir süre kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir