BİST ve VİOP strateji

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuncay Turşucu - İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü

BIST 100 endeksi 81600 seviyesi üzerinde tutunma çabasını sürdürüyor.

Endeksin mevcut seviye üzerinde kalmakta başarılı olması durumunda 83.300 seviyesindeki 50 - günlük ortalamaya doğru tepkiler görebiliriz.

Ancak şimdilik bu seviyenin üzerine çıkacak momentum olduğu söylenemez. Tepkilerinde 83.300 seviyesine kadar değil bir miktar daha zayıf olması muhtemel görünüyor. Dünkü seyirde 81.600 seviyesinin altına sarksa bile bu seviyenin yeniden üzerinde kapanış yapan endekste, 81.600 seviyesini kritik seviye olarak izliyoruz. 

Bu seviyenin altında kapanışların oluşmaya başlaması durumunda satış baskısı 80.200 seviyesindeki desteğe doğru artabilir. Genel olarak endeksin güçlenmesi için 83.300 seviyesi üzerine yerleşmesi gerektiği düşüncemizi koruyoruz. 

BIST 100 Endeksi kısa vadeli grafik

ttt-002.jpg


BIST 30 endeksinde 99.300 desteği üzerinde tutunma çabasının sürdüğünü izliyoruz. Bu seviyenin üzerindeki seyirlerin devamı durumunda 101.800 seviyesindeki 50-günlük ortalamaya doğru tepkiler görülebilir. Ancak bu tepkiler zayıf kalabilir. Endekste 99.300 desteğinin kırılması durumunda 98300 seviyesi kritik bir nokta olarak izlenebilir. Endeksin 98.300 seviyesini de kırması durumunda ise baskı 96.200 seviyesine kadar sürecektir. Mevcut durumda kararsız bir seyir olduğunu söylemek mümkün. Buna göre VIOP endeks kontratında Endekste 101.800 seviyesine doğru oluşacak tepkiler satış yönlü değerlendirilebilir. Endeksin 98.300 seviyesinin altına yerleşmesi durumunda ise uzun pozisyonlar riskli olacaktır. 

BIST 30 endeksi kısa vadeli grafik

tt1.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Sermaye Piyasası Kurulunun Seri:V, No:55 Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’i Uyarınca Yayımlanan Uyarı Notu

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.