BİST ve VİOP strateji

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuncay Turşucu İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü

Dolar endeksindeki geri çekilme 81000 seviyesinden gelen alımları güçlendirdi.

İçeride koalisyon görüşmeleri ile ilgili olarak heyetler arası görüşmeler takip ediliyor. Heyetler arası görüşmelerden şimdilik gelen haberler olumsuz değil. Ancak nihai sonuç belirleyici olacak. Bununla birlikte dünkü terör saldırısının yarattığı olumsuz baskının bugün yavaş yavaş atlatılmaya çalışıldığını izliyoruz. Ancak yeni terör saldırılarının gelmesi durumunda bu durum piyasalarda ciddi oranda baskılar yaratabilir. Şimdilik dünkü olumsuz hava dağılmış görünüyor. 

Dünya piyasalarında veri akışının oldukça sakin olduğu bir haftayı yaşıyoruz. ABD piyasalarındaki ılımlı seyir global piyasalar için olumlu olurken, Çin borsasındaki toparlanmalarda bir süreliğine Şangay endeksini gündemden düşürmüş görünüyor. Öğleden sonra ABD Dolar endeksindeki gerileme içeride USDTRY kurunun 2.70 seviyesinin üzerinden yeniden 2.6880 seviyelerine gevşemesini sağladı. Bu durum endekste 81000 seviyesinden sabaha kıyasla daha güçlü tepki alımlarının oluşmasına neden oluyor. Dolar endeksindeki gerilemenin devamı durumunda, dolardaki gevşemenin yarattığı olumlu seyir devam edebilir. Ancak 82800 seviyesine doğru kar satışlarına dikkat etmekte fayda var. İçeride gözler koalisyon görüşmelerinde olmaya devam ederken, Perşembe günkü TCMB PPK toplantısından sürpriz beklenmiyor. Dış piyasalarda ise etkili olması beklenen fazla bir veri görülmüyor. 

BIST 100 Endeksi Strateji 

BIST 100 endeksi 81000 seviyesi üzerinde tutunmaya çalışıyor ve bu noktadan alışların güçlü olmamakla birlikte görülüyor. Endeksin 81000 seviyesi üzerinde tutunması durumunda 82800 seviyesindeki 50-günlük ortalama direncine doğru tepkiler görülebilir. Buna karşılık 81000 desteğinin kırılması durumunda ise 80300 seviyesini daha kuvvetli destek olarak izleyeceğiz. Endekste oluşacak tepkilerin 82800 seviyesine ulaşması durumunda satış fırsatı olarak değerlendirilmesi daha sağlıklı olabilir. 

BIST 100 Endeksi kısa vadeli grafik

tttttt-002.jpg

BIST 30 Endeksi ve VIOP Strateji 

BIST 30 endeksinde 98500 seviyesi üzerinde satışlar karşılanıyor ancak şimdilik etkili bir tepki oluşmuş değil. Endekste 98500 seviyesi üzerindeki seyirlerin devamı durumunda 101000 seviyesine doğru tepkiler görülebilir. Buna karşılık endeksin 98500 desteğini kırması durumunda ise ilk etapta 97500 olmak üzere ardından 96200 seviyesine doğru baskı devam edebilir. VIOP endeks kontratında ise, endekste 101000 seviyesine doğru tepkileri oluşması durumunda veya endeksin 98500 desteğini kırması durumunda kısa pozisyon denenebilir. 

BIST 30 endeksi kısa vadeli grafik

tttttttt1.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/​

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.