Biz yalancılara güvenmeyiz

Kılıçdaroğlu, terörün çözülmesi sürecinde Erdoğan’ın kimseye bilgi vermediğini, buna karşın herkesten kendisine güvenmesini istediğini belirterek, "Biz sana güvenmiyoruz çünkü biz yalancılara güvenmeyiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, terörün çözülmesi sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kimseye bilgi vermediğini, buna karşın herkesten kendisine güvenmesini istediğini belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan biz sana güvenmiyoruz çünkü biz yalancılara güvenmeyiz" dedi. 
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM’deki grup toplantısında çiftçilerin sorunları hakkında konuştu. 2B arazileri için rayiç bedel üzerinden fiyatlandırma uygulamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit’in "Toprak işleyenin, su kullananın" sözlerini hatırlatarak, kendisini dinlemeye gelen köylülere, "Toprağı işliyorsanız o toprak sizin toprağınızdır" dedi. Atatürk’ün cumhuriyeti kimsesizlerin kimsesi olarak tanımladığını anlatan Kılıçdaroğlu, çiftçinin haklarını savunmaya devam edeceklerini kaydetti. "Biz sonuna kadar alın teri dökenleri, toprağı işleyenleri, evine helal ekmek götürenleri savunacağız" diye Kılıçdaroğlu, kul hakkı yemeyenlerin yanında olacaklarını ifade etti. Çiftçilerden topraklarına sahip çıkmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, "Sizin hakkınızı her yerde savunup koruyacağız. Siz toprağınızı savunduğunuz diye ellerinize kelepçe vuruluyor. Nasırlı ellere kelepçe vurulmaz o eller ancak öpülür" ifadelerini kullandı. 
Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, "’Ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım’ diyen adam, toprağa sahip olmanın ne demek olduğunu bilemez" dedi. Kamuoyuna yansıyan İmralı tutanakları hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin saltanatını kadınların yıkacağını, "Ferman AKP’ninse tarlalar sizindir" sözleriyle belirtti. Esenyurt’ta her türlü hukuksuzluğun yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu AK Parti’nin bu belediye hakkında adım atmadığını bildirdi. "Bu ülkede küçük bir kulübe yaptı diye hakkında soruşturma açılıyor ama yasa dışı olarak devasa gökdelenler yapılıyor, kimse görmüyor. Siz tarlayı ekiyorsunuz sizi görüyorlar. Çünkü sizi para diye görüyorlar, insan olarak görmüyorlar sizi. İstanbul Esenyurt’ta onbinlerce yurttaş maketten satılmış daire bekliyor. Onlar da haklarını arıyor onların da haklarını savunacağız" dedi. 
 
"ALKIŞLAYANLARA ‘HELAL OLSUN’ DEDİM"
 
Kamuoyuna yansıyan İmralı tutanakları hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu şunları belirtti: 
"Çağrım şöyle: ‘Türkiye Türkiye Cumhuriyet tarihinin en utanç verici belgelerinin basında yer almasının üzerinden 6 gün geçti. Tutanakların basına yansımasından sonra sabırla ve ısrarla Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum. Ortaklardan biri olan Abdullah Öcalan bugüne kadar olan sürecini açıkladı. Şimdi sırada ortağın diğeri yani Erdoğan var. Bu süreçteki kader ortağı olan Recep Tayyip Erdoğan sen de bir konuş. Tayyip Erdoğan ısrarla ‘Konuşmayacağım’ diyor. Bugün de grupta diyor ki ‘Ben konuşmayacağım kimse konuşmasın’ diyor. Kim konuşacak? Abdullah Öcalan konuşacak. Millet kendi kaderi üzerine yapılan pazarlık ve anlaşmaları terör örgütü liderinin ağzından öğrenmek gibi bir zillete mahkûm edildi. Tayyip Erdoğan, olayın iç yüzüyle ilgili en küçük bir açıklama yapmış değil. Söylediği tek şey: ‘Bana güvenin.’ Bu talep, Tayyip Erdoğan’ın milletimizden şu ana kadar olan en orantısız talebidir. Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan’la senelerdir sürdürdüğü görüşmeler konusunda millete bugüne kadar tamamen yalan söylemiştir. Diyor ki, ‘Ben size bilgi vermeyeceğim ama siz bana güvenin.’ Böyle bir şey olur mu? Açıkça söylüyorum: Recep Tayyip Erdoğan biz sana güvenmiyoruz çünkü biz yalancılara güvenmeyiz." 
Erdoğan’ın sicilinin bozuk olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "AK Parti grubunda da ilginç bir şey oldu. Ben daha önce demiştim ki, ‘Yalan söyleyenden başbakan olmaz.’ Başbakan Grup Toplantısında bu sözlerimi aktarıyor. Önce bir sessizlik arkadan bir alkış sesi. Dedim ki ‘Alkışlayanlara helal olsun’" ifadelerini kullandı. 
 
GAZETECİLERE SESLENDİ: "AKP DARBESİNE DE DİRENİN"
 
Konuşmasında basın özgürlüğünün önemine de dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Antalya’daki kadınların topraklarına sahip çıkmasının medyada yer almasının bu sesin tüm Türkiye’de duyulması anlamına geldiğini, böylece ülkedeki tüm kadınlara örnek olacağını belirtti. İktidarın gazetelere baskı uyguladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, hükümetin bir taraftan basın özgürlüğünden bahsettiğini, diğer taraftan gazetecilerin işlerine son verilmesi talimatı verdiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu gazetecilere de seslenerek, "Yürekli olan cesur olun. AKP’ye ödün vermeyin. 12 Eylül, 12 Mart döneminde, bütün darbelerde direndiniz. AKP darbesinde de direnmeye devam edin. Korkmayın, yürekli olun" ifadelerini kullandı.