Bizi mi koruyacaksınız?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, bazı MİT'çilerin ifadeye çağrılmasına atıfta bulunarak Başbakan Erdoğan'a, "Kendinizi koruyamadınız, bizi mi koruyacaksınız" diye seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Seçimden hemen sonra Sayın Başbakan, AKP yetkilileri ve bakanların defalarca açıklamaları vardı. 'Hiç kimse korkmasın güvenceniz benim' çok sayıda isimlerin böyle beyanları vardı. Şimdi Sayın Başbakan ya da yetkililer, 'sizin güvenceniziz' dediklerinde ben sormak istiyorum; kendinizi koruyamadınız, bizi mi koruyacaksınız" dedi.
Tekin, Niza Park Otel'de düzenlenen "LEO Çoğul Yönetim Çevresi 2. konsey toplantısına katıldı.
Otele gelişinde gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Tekin, bir gazetecinin "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na atfen basında bazı haberler var özellikle MİT yasanın oylanmasında, 'meyhaneye daha az gidin' şeklinde sözleri oldu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Aslında Türkiye'nin güncel, sorularıyla ilgili soru sormanızı beklerdim. Tabii ona da cevap vereceğim. Aslında cevap vermemiz gereken çok önemli sorunlar var. (Seçimden) hemen sonra Sayın Başbakan, AKP yetkilileri ve bakanların defalarca açıklamaları vardı. 'Hiç kimse korkmasın güvenceniz benim' çok sayıda isimlerin böyle beyanları vardı. Şimdi, Sayın Başbakan ya da yetkililer 'sizin güvenceniziz' dediklerinde ben sormak istiyorum; kendinizi koruyamadınız, bizi mi koruyacaksınız. Böyle mi güvence olacaktınız sonuçta, bir hafta ringde dayak yemiş boksörler gibi, adeta evinizden çıkamadınız. Sonuçta, bir gece yarısı, bir kanunla kendinizi kurtarmaya çalışıyorsunuz, kurtaramayacaksınız. Dünyanın hiçbir yerinde... Ben şunu beklerdim; o dönem Sayın Başbakan, bakanlar bu lafları ederken, basınımızdan medyamızdan demokrasiye inanmış yazarlarımızın bu ne demek yahu, dünyada iktidar güvencesi diye demokrasilerde böyle bir şey olur mu? Dünyada insanların, bireylerin güvencesi hukuktur, adalettir."
Bu konularda ilginizi çekebilir