”Bizi sağcılık, solculuk bağlamıyor”

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, partisinin 1. Olağan Büyük Kongresi'nde partililere seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Kurtulmuş, "Bizi sağcılık, solculuk, başkalarının tanımlamaları bağlamıyor, bizi muhafazakarlık, liberallik bağlamıyor. Bizi vicdan bağlıyor, bizi ahlak bağlıyor, bizi medeniyetimizin değerleri bağlıyor, bizi adalet bağlıyor, bizi hakkaniyet bağlıyor hem de sımsıkı birbirimize bağlıyor" dedi.

Kurtulmuş, Atatürk Spor Salonu'nda partisinin 1. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, toplumun ve halkın farkında olmadan Türkiye siyasetinde bir ilk gerçekleştiğini söyledi.

Sağ ve sol kavramının, siyasette artık bir karşılığının kalmadığını öne süren Kurtulmuş, "Biz aslında var olan bu partiyi resmiyete döküyoruz, ete kemiğe büründürüyoruz" diye konuştu.

Kurtulmuş, milletin hayrına olan her şeyi söylemekten çekinmeyeceklerini belirterek, bundan sonra milletin ilgiyle takip ettiği bir siyasi kadro olacaklarını söyledi.

"Bu milletin sesi Ankara'ya gelmesin diye yıllardır Ankara'da Karagöz-Hacivat oynuyorlar" diyen Kurtulmuş, HAS Parti kadrolarının, siyaseti milletin sesini yönetime taşıma sorumluluğu olarak gördüğünü anlattı. Halkın Sesi Partisinin belli bir grubun değil, bütün Türkiye'nin partisi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "HAS Parti'nin siyaseti bildik tanıdık siyasetlerden değil, hakkaniyeti yeniden inşa etme siyasetidir" diye konuştu.

Partisinde çok farklı görüşten kişilerin bir araya geldiğini belirten Kurtulmuş, partisinin ortak bir ses çıkaracağını, bunun da toplumun ortak değerlerinden oluşan "milletin sesi" olacağını söyledi.

Zayıfların ezilmemesi için siyaset yaptıklarını anlatan Kurtulmuş, "Bizi sağcılık, solculuk, başkalarının tanımlamaları bağlamıyor, bizi muhafazakarlık, liberallik bağlamıyor. Bizi vicdan bağlıyor, bizi ahlak bağlıyor, bizi medeniyetimizin  değerleri bağlıyor, bizi adalet bağlıyor, bizi hakkaniyet bağlıyor hem de sımsıkı birbirimize bağlıyor" dedi.

Füze Kalkanı için referandum istedi

Füze Kalkanı Projesine ilişkin de eleştirilerini dile getiren Kurtulmuş, Hükümetin bu süreçte iyi bir halkla ilişkiler politikası yürüttüğünü ve vatandaşın gözünü boyadığını savundu.

Füze kalkanı konusunun millete götürülmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, "Eğer kendinize güveniyorsanız hodri meydan. Parlamentodan ve milletten kaçırdığınız Füze Kalkanı meselesini gelin önümüzdeki pazar günü referanduma götürelim" diye konuştu.

Konuşmasında, bazı generallerin açığa alınmasına da değinen Kurtulmuş,  adaletteki sivil-asker iki başlılığının sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, hiçbir muhalefet partisinin Hükümete "Niçin Anayasa değişikliğinde Genelkurmay Başkanlığını, Milli Savunma Bakanlığına bağlamadınız?" diye sormadığını belirtti.

HAS Parti Kurucular Kurulu Üyesi Teoman Rıza Güneri seçildi

Kurucular Kurulu üyesi Mükadder Başeğmez'in açılış konuşması yaptığı kongrede, Divan Başkanlığına HAS Parti Kurucular Kurulu Üyesi Teoman Rıza Güneri seçildi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı kongrede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu'nun yanı sıra bazı partilerden ve sendikalardan temsilciler katıldı. Kongreye Pakistan İslam Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed İbrahim, Fas Adalet ve Kalkınma Partisinden Suaiyibani El Habib, İran'ın Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Tariel Cebamiti, Kürdistan Demokratik Partisinden Oman Merdusi'nin de aralarında bulunduğu yabancı davetliler de katıldı.

Kurtulmuş, HAS Parti'nin genel başkanı oldu

 

HAS Parti 1. Olağan Kongresinde tek liste ile seçimlere giren Numan Kurtulmuş, kongrede kullanılan 210 oydan 207'sini alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede, Kurucular Kurulu üyesi 231 delegeden 210'u genel başkan, Genel İdare Kurulu, Yüksek Disiplin Kurulu ve Danışma Meclisi üyelerinin belirlemek için sandık başına gitti.

3 oyun geçersiz olduğu kongrede 207 delegenin oyunu alan Numan Kurtulmuş, HAS Parti'nin yeniden genel başkanı oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir