Bizim Toptan, 27-28 Ocak'ta talep toplayacak

Yıldız Holding şirketi Bizim Toptan, halka açılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yıldız Holding şirketi Bizim Toptan, halka açılacak.

Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında verilen bilgiye göre, Yıldız Holding çatısı altındaki toptan mağaza zinciri olan, Aralık 2010'da halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuran Bizim Toptan'ın mevcut paylarının yüzde 35'i halka arz edilecek.

Talep toplama tarihleri 27–28 Ocak 2011 olarak belirlenen halka arzda, yeterli talep gelmesi halinde Bizim Toptan'ın ana ortağı Yıldız Holding, şirketin mevcut paylarının yüzde 5'ine kadar ek satış hakkını da kullanabilecek. Ek satış hakkı ile birlikte şirketin halka açıklık oranı yüzde 40;ı bulabilecek. Bizim Toptan'ın halka arz fiyat aralığı 22,50–30,00 TL olarak belirlendi.

30 Eylül 2010 itibariyle cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artırarak 1,06 milyar liraya çıkaran Bizim Toptan'ın 2010 yıl sonu itibariyle 54 ilde 109 organize toptan satış mağazası bulunuyor.

Halka arz 3 gruba ayrıldı

Şirketin daha fazla büyümek için fazla kaynağa ihtiyacı olmadığını, kasasında çok daha fazla biriken parası bulunduğunu belirten Yıldız Holding Mali İşler Grup BaşkanıCem Karakaş, halka arza ilişkin şu bilgileri verdi:

"Şirketimizin yüzde 35'lik kısmını halka arz ediyoruz. 40 milyon adet payımız var. (1 adet payın nominal değeri 1 lira) 14 milyon adetini halk arz ediyoruz. Yeterli talep gelirse ilave 2 milyon adet daha halka arz edebilmeyi değerlendiriyoruz. İMKB'nin web sitesinde yayınladığı rakam SPK tarafından onaylandı. Fiyat aralığı 22,5 ile 30 lira arası. Bu da 900 milyon lira ile 1,2 milyar lira arasında bir piyasa değerine tekabül ediyor.

Halka arzı 3 guruba ayırdık. Yüzde 10 yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 10 Garanti Yatırım vasıtasıyla yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 80'i de yurtdışı kurumsal yatırımcılara Merrill Lynch İnternational, Standart Ünlü Menkul Değerler vasıtasıyla satmayı hedefliyoruz. Halka arzdan önce yüzde 56 olan şirketteki Yıldız Holding'in payı satışın tamamının gerçekleşmesi durumunda yüzde 33'e düşecek. Yıldız Holding şirketin büyük ortağı olmaya devam edecek ama şirketimizin en büyük ortağı yüzde 40 ile halk olacak. Sizleri de şirketimize yatırım yapmaya davet ediyorum."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir