“Blockchain teknolojisi, yaşamın her alanına giriyor”

TÜGİAD Bursa Şubesi, akademi programlarının üçüncüsünde ‘Blockchain Teknolojisi ve Kripto Paraların Geleceği’ konusunu masaya yatırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi’nin üyelerine yönelik yaptığı bilgilendirici seminerler kapsamında organize edilen TÜGİAD Akademi toplantıları sürüyor. Dernek merkezindeki konferans salonunda gerçekleştirilen ve TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Tabaklar ile TÜGİAD Bursa Şubesi üyelerinin katılım sağladığı Akademi’nin konuk konuşmacısı, TALENTA Solutions Kurucusu ve CEO’su Blockchain Uzmanı Turan Almammadov oldu.

Blockchain teknolojisiyle ilgili bilgiler veren Almammadov, sistemin bir veri tabanı olmadığını çünkü yüklenen verilerin değiştirilme ihtimalinin olmadığını söyledi. Almammadov, “Veri saklama yaklaşımlarında, bilgilerimizin kayıtlı olduğu herhangi bir kurumun veya şirketin veri merkezindeki kötü niyetli bir kişi verilerle ilgili herhangi bir değişiklik yapabilir veya verileri manipüle edebilir. Biz bu konuda hiçbir şey yapamayız. Ancak Blockchain’de veriler değiştirilemez ve manipüle edilemez. Çünkü bu teknoloji merkezi hiç bir otoriteye ihtiyaç duymaz. Veri işlemlerinin ağa kaydı ve yayılması tamamen adaletli ve demokratik bir şekildedir” diye konuştu.

“Blockchain, veri saklama bakımından çok akıllıca”

Almammadov şunları söyledi: “Siz eğer Blockchain’in bir parçasıysanız, diyelim ki Bitcoin cüzdanını indirdiniz. Senkronize de oldunuz. Ve bilgisayarınıza yaklaşık 200 GB civarında bir veri inecek. Bu veri yine sizin gibi Bitcoin cüzdanı indirmiş herkesin verisini kapsayan bir veri zinciridir ve herkeste aynı kopyası vardır. Herkes verileri görebiliyor ama düzenleyemiyor değişiklik yapamıyor. Blockchain, veri saklama bakımından dünyadaki en akıllıca dizayn edilmiş teknolojilerden bir tanesidir. Çünkü veride şeffaflık sağlıyor, kimse bir şey değiştiremiyor ve veriler herkesle birebir aynı oluyor. Blockchain sisteminde zincir halindeki şifreleme sayesinde, herhangi bir bloktaki şifre çözülse de diğer şifrelerin çözülebilmesi mümkün değil. Blockchain teknolojisi, yaşamın her alanına giriyor.”

“Güçlü devletler, Bitcoin’i kabul etmez”

Kripto para şirketlerinin, Doların para dolaşımındaki anapara birimi olmasını değiştirmek istediklerini belirten Almammadov, dünyada ekonomi ve politika anlamında güçlü devletlerin Bitcoin’i kabul etmeyeceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Söyleşinin sonunda TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar tarafından, gecenin konuşmacısına Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi tarafından hazırlanmış Atatürk tablosu takdim edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir