Bloomberg, tarihi Yarımada'yı ziyaret etti

EMBARQ Türkiye'nin Tarihi Yarımada Yayalaştırma Projesi Raporu kapsamında 108. Dönem New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve İBB Başkanı Topbaş biraraya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mim. Kadir Topbaş, bisiklet ve yayalaştırma projelerine ağırlık vererek şehri yeniden tasarlayan 108. Dönem New York Belediye Başkanı ve Bloomberg Philanthropies'in kurucusu işadamı Michael Bloomberg'e Tarihi Yarımada'yı gezdirdi.

Tarihi Yarımada'da sürdürülebilir ulaşımı mümkün kılmak, yaşam kalitesini yükseltmek ve Tarihi Yarımada'yı herkes için kolayca erişilebilir hale getirmek için 2010 yılında 22 sokakla başlayan yayalaştırma projesi, 295 sokağa yayılarak bölgenin çehresini değiştirdi. Projenin yol güvenliği denetimlerini yapan EMBARQ Türkiye, Tarihi Yarımada'nın bugünkü durumunu inceleyen “Tarihi Yarımada Yaylaştırma Projesi Mevcut Durum Değerlendirmesi 2014” raporunu yayınladı.

EMBARQ Türkiye'nin raporu kapsamında 108. Dönem New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mim. Kadir Topbaş, EMBARQ Türkiye Direktörü Arzu Tekir EMBARQ Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı (ING Bank ve Aygaz Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi) Canan Ediboğlu ve EMBARQ Ağı Direktörü Holger Dalkmann, Tarihi Yarımada'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mim. Kadir Topbaş ve EMBARQ Türkiye Direktörü Arzu Tekir'den yayalaştırma projesi hakkında bilgi alan Michael Bloomberg: “Dünyanın en önemli kültürel miraslarından birisi olan Tarihi Yarımada, yayalaştırmadan sonra daha güvenli, daha temiz ve her yıl burayı ziyaret eden milyonlarca kişi için daha rahat erişilebilir hale geldi. Türkiye, yol güvenliği ve sürdürülebilir ulaşım konusunda gerçek bir liderlik göstermektedir. Kamu sağlığını geliştirmek ve hayat kurtarmak konusunda önemli aşamalar kaydeden bu projelerin parçası olmaktan dolayı çok mutluyum.” dedi.

Ziyarette, Türkiye'nin dünyada en çok trafik kazasına bağlı ölümün yaşandığı 10 ülkeden biri olduğuna dikkat çeken EMBARQ Türkiye Direktörü Arzu Tekir, yol güvenliği ve kamu sağlığı konularında çok önemli etkileri olan yayalaştırma projesinin analiz raporu hakkında bilgi verdi. 

Michael Bloomberg'in kurucusu olduğu Bloomberg Philanthrophies'in Küresel Yol Güvenliği Programı kapsamında çalışmalar yapan EMBARQ Türkiye Direktörü Arzu Tekir: “Başkan Bloomberg'in New York Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde daha güvenli ve sağlıklı bir şehir için hayata geçirdiği projeler çok önemli örneklerdir. Sayın Bloomberg bu vizyonunu kurucusu olduğu Bloomberg Philanthrophies'in yürüttüğü Kürsel Yol Güvenliği Programı ile dünyaya taşımıştır. Biz de EMBARQ Türkiye olarak yol güvenliği konusundaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Güvenli ve kolay erişilebilir alanlar, yaşanabilir şehirler yapmanın en önemli adımıdır. Araç değil insan odaklı şehir planlamalarıyla kamu sağlığı, trafik güvenliği, hava kalitesi gibi konularda ciddi ilerlemeler kaydediyoruz. Bu bağlamda düzenlediğimiz Tarihi Yarımada Yayalaştırma Projesi'nin Mevcut Durum Analizi, bölge esnafının %80'i yayalaştırma ile gelen düzenlemelerden memnun olduğunu ortaya koydu.” dedi.