BM temsilcilerine Kamp kapıları açıldı

Davutoğlu TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun Apaydın Kampı için Dışişleri Bakanlığına başvuracağını, talebin kabul edileceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun Suriyeli askerlerin kaldığı Apaydın Kampı'na giriş için bugün Dışişleri Bakanlığına başvuracağını belirterek, "Biz başbakanımızla da istişare ederek bu talebi olumlu karşıladık. TBMM'nin ilgili komisyonu ve sorumluluk içinde davranacağına inandığımız bütün o komisyon üyelerinin Apaydın Kampı dahil her yere ulaşımları sağlanabilir" dedi.

Davutoğlu, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriyeli mültecilerle ilgili toplantısına katılmak üzere Ankara'dan hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
CHP'li bazı milletvekillerinin Apaydın Kampı'na girişine izin verilmemesiyle ilgili soruya karşılık Davutoğlu, hükümetin bir alanı kapatıyor gibi bir yaklaşım yaratılmasının yanlış olduğunu, CHP'li milletvekillerinin son taleplerinin bir emrivaki şeklinde yapıldığını belirterek, "Zaten hassas bir süreçten geçerken bütün milletvekilleri ve bütün sivil toplum kuruluşlarından öncelikle beklentimiz, sorumluluk içinde davranmaları ve bu kritik geçiş sürecinde insani kaygıları ve Türkiye'nin milli çıkarlarını öne almalarıdır" diye konuştu.
Davutoğlu, usulüne göre yapılan müracaatlara hiçbir zaman kayıtsız kalmadıklarını da söyleyerek, bu çerçevede TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun bugün yapacakları başvuruya da olumlu yanıt vereceklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir