BM'nin #HeForShe kampanyası Türkiye'de

BM'nin erkeklerin de cinsiyet eşitliği için mücade etmesini amaçlayan #‎HeForShe kampanyası Türkiye'de. Kampanyanın amacı Eylül'e kadar 1 milyar erkeğe ulaşmak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşmiş Milletler’in (BM) erkeklerin de cinsiyet eşitliği için mücade etmesini amaçlayan #‎HeForShe kampanyasının Türkiye lansmanı dün yapıldı.

Kampanya tanıtımı BM Kadın Birimi Avrupa-Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un katılımıyla gerçekleşti.

Gisladottir, Özgecan Aslan’ın ölümünden sonra erkeklerin sokaklara dökülmesinin önemli bir dönüm noktası olduğunu söylerken, bunun arkasını getirmek gerektiğini ifade etti.

Mustafa Koç da iş hayatında kadınların güçlenmesinin, kadınlara yönelik önyargıların kırılmasında çok büyük önem taşıdığını belirtti.

Bakan İslam da “Dünyanın yarısı kadın. Dünyanın yarısına siz diğer yarı ile eşit değilsiniz dediğinizde işleri rayına koymanız başlangıçta imkansız hale gelir” derken, hükümetin kadın politikaları ve Aile ve Dinamik Nüfusun Korunması paketini anlattı. “"Erkekler kadınlarla birlikte kadın hakları için çalışırsa adalet ve barış içinde çalışmış olacaklar. Türkiye'de güçlü kadın, güçlü toplumu oluşturacak, buna inanıyorum” diye konuştu.

Kampanya kapsamında önümüzdeki günlerde televizyonlarda kamuoyunda tanınmış isimlerin toplumsal cinsiyet eşitliğine destek verdiği videolar yayınlanacağı belirtildi.He For She kampanyası nedir?

“Kadın-erkek eşitsizliği sadece kadınları değil; her yaştan kadını ve erkeği, kısacası hepimizi etkileyen bir insan hakları meselesidir” diyen BM, kampanyanın her yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için suskunluğu bozmak, sesini çıkartmak ve harekete geçmek üzere savunucu olmaya çağırdığını belirtiyor.

Kampanya kapsamında hazırlanan el kitabında BM kuruluşları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve bireyler için uygulama planları yer alıyor.Hedef 1 milyar erkek

Kampanya Eylül 2015’e kadar dünya çapında 1 milyar erkeğin katılımını amaçlıyor.

5 Mart 2015 itibarıyla kampanyaya tüm dünyadan toplam 230 bin erkek katıldı. Türkiye’den katılımcı erkek sayısı ise 2 bin 425.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir