BMW, Türkiye'de fabrika kurabilir

Gelişmekte olan piyasalarda yeni bir tesis kurmayı planlayan Alman üreticinin radarında Türkiye de var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Alman lüks otomobil üreticisi BMW, yeni bir fabrika kurmak üzere aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkeleri incelemeye aldı.

Bloomberg'in haberine göre BMW, Brezilya'da bir montaj tesisi kurulması için çalışmalar yaparken, Türkiye, Rusya, Hindistan veya Güney Kore'de de bir tesis planlıyor.

Şirketin dün Münih'te yapılan Yıllık Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Norbert Reithofer, Brezilya, Rusya, Hindistan, Kore ve Türkiye'den oluşan BRIKT ülkelerinin büyüme trendinde olduğuna dikkat çekti ve bu ülkelerde yatırım fırsatlarını gözden geçirdiklerini söyledi. Reithofer, bu ülkelerde insanların daha fazla kişisel ulaşım talepleri olduğunu belirterek, "Brezilya ve diğer BRIKT ülkelerinde montaj tesisi kurulması gibi fırsatlar konusunda yeni arayışlar içindeyiz. Seçenekleri değerledirmeye aldık" dedi.

Başkan Dr. Norbert Reithofer'in bu yılın şubat ayında Türkiye'ye ekibiyle ziyarette bulunduğunda Kocaeli bölgesinde incilemelerde bulunduğu belirtiliyor. BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı, mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'nda yaptığı değerlendirmede de Türkiye pazarındaki gelişime dikkat çekmiş ve fırsatlara bakılması gerektiğini işaret etmişti.

BMW'nin Türkiye distribütörlüğünü 1984'ten bu yana Borusan Otomotiv yürütüyor.

BMW, Mini ve Rolls-Royce markalarını üreten firma, gelişmekte olan piyasalarda büyüme stratejisi güderken, bir yandan da lüks otomobil pazarındaki lider payını rakibi Audi'ye kaptırmamaya çalışıyor. Mevcut trendler göz önünde bulundurulduğunda, Audi'nin 2015 yılında liderliği BMW'den alacağı tahmin ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir
bmw