Bodrum'daki sağanak hayatı felç etti

Bodrum Kaymakamı Gödekmerdan: ''Boşaltılacak ev yok ama bir vatandaşımızın tedbir olarak evde oturmamasını sağladık''

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
MUĞLA - Bodrum'un Turgutreis beldesinde yaşanan sağanak yağışın ardından Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, bölgede incelemelerde bulundu. 
 
Kaymakam Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ve Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Üsteğmen İsmet Tığlı ile yağıştan en fazla etkilenen Karabağlar ve Yalı mahallelerinde incelemelerde bulundu. 
 
Yalı Mahallesi'nde bir evin üst tarafında bulunan duvarın tehlikeye neden olabileceği gerekçesiyle evde yaşayan emekli Özlem Başkaya'nın, geçici olarak Turgutreis Turizm Uygulama Oteli'nde misafir edilmesine karar verildi. 
 
Kaymakam Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan dolayı vatandaşlara ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu, çalışmalarından dolayı yetkililere teşekkür etti. 
''Boşaltılacak ev yok, ama bir vatandaşımızın tedbir olarak evde oturmamasını sağladık'' diyen Gödekmerdan, evde yaşayan kişinin Turgutreis Turizm Uygulama Oteli'nde misafir edileceğini bildirdi. 
Onun dışında başka tahliye edilecek ev olmadığını anlatan Gödekmerdan, ''Bu yağıştan sonra ortaya ne çıkar onu bilmiyoruz, ama bütün ekiplerimizle seferberlik halindeyiz. Bu gece de aynı şekilde çalışmalar devam edecek'' diye konuştu. 
 
Evinde kalmasına izin verilmeyen Özlem Başkaya, çok şiddetli bir yağmur yağdığını anlatarak, ''Bu aradaki yoldan sel bastırdı. Dağlardaki su, üstteki evin bahçesinde birikti ve basınçtan dolayı benim istinat duvarım patladı. Çok gürültü oldu, çok korktum'' dedi. 
Evini su basan Osman Eralp ise belediye başkanı Dinçberk'e tepki gösterdi.