Boeing Kırklareli'nde bilişim sınıfı kurdu

Bilişim teknolojileri sınıfında 21 bilgisayar, akıllı tahta ve projeksiyon cihazı bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRKLARELİ - Boeing uçak firmasınca, Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu'nda oluşturulan bilişim teknolojileri sınıfı düzenlenen törenle açıldı.

Okul bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Boeing Firması Türkiye Başkanı Grey Pepin, "Bu projeyle amacımız, hayatımızın en önemli unsurlarından biri olan teknoloji bakış açılarını genişletmelerinde ve parlak bir geleceğe sahip olmalarında genç beyinlere yol göstererek eğitime artı değer katmaktır" dedi.

Boeing olarak 2000 yılından bu yana Türkiye'nin 28 şehrinde, 72'den fazla eğitim projesini destek verdiklerini belirten Pepin, "Yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilköğretim okullarına bilişim teknolojileri ve fen sınıflarının kurulması, okul binalarının yenilenmesi ve kütüphaneler yer alıyor. Öğrencilere eşit hak verilmeli. Öğrenciler bazı haklar verildiğinde şaşırtıcı şeyler ortaya çıkıyor" diye konuştu.

21 bilgisayar, akıllı tahta ve projeksiyon cihazının bulunduğu 50 metre karelik bilişim teknolojileri sınıfının açılışı öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Törene katılanlar daha sonra sınıfı gezdi.

Törene katılan Kırklareli Vali Vekili İsmail Gültekin de, sınıfı en iyi şekilde kullanacaklarını belirterek, Boeing firmasına teşekkür etti. Öğrenciler ise sevinçlerini Boeing firmasının kendilerine verdiği şapkaları hava atarak gösterdiler.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir