Boğaziçi Köprüsü'nde 40. yıl bakımı

Boğaziçi Köprüsü'nde aylar sürecek olan bakım çalışmaları başladı. Elektrik panolarının değişimi ile başlayan çalışmalar gece yapılacak, bir şerit trafiğe kapatılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Boğaziçi Köprüsü'nde aylar sürecek olan bakım-onarım çalışmaları başladı. Elektrik panolarının değişimi ile başlayan çalışmalar uzun süre devam edecek. Çalışmalar sırasında gece saatlerinde bir şerit trafiğe kapatılacak.

Boğaziçi Köprüsü'nde geçtiğimiz yıl açıklanan takvim kapsamındaki yenileme ve bakım çalışmaları başladı. İlk etapta elektrik panolarının değişimi ile başlayan çalışmalar kapsamında daha sonra 236 adet askı halatının değişimi gerçekleşecek. Daha sonra kulelerdeki çelik levhalar değiştirilecek, son olarak da üst yapı yenileme çalışmaları yapılacak.

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım geçen yıl ağustos ayında yaptığı açıklamada çalışmanın okullar kapandıktan sonra yapılacağı söyleyerek, “Trafiğin olmadığı ya da en az olduğu bir süreçte çalışmalar yürütülecek. Bütün çalışma 540 gün olacak. İşin fiilen başlama tarihi 2014 Haziran ayı itibariyle olacak. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınacak. Ağırlıklı olarak gece çalışılacak. En fazla birer şerit belki kapatılabilir” diye konuşmuştu.

Ancak yeni Bakan Lütfi Elvan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “540 gün köprünün kapalı olması gibi bir durum yok. Biz zaten çalışmalara alttan alta başladık. Şu anda bunu fark etmiyor bile olabilirsiniz” demişti.

Bakan Elvan'ın verdiği bilgiye göre haziranın ikinci yarısından itibaren Boğaziçi Köprüsü’nde şeritlerden birinde kontrollü kapatma yapılacak. Elvan, "Köprüdeki 6 şeritten sadece biri kapanacak. O da trafiği aksatmayacak. Çünkü akşam belli bir saatten sonra, trafiğin olmadığı saatlerde kapatma işlemini yapacağız. Gündüz saatlerinde de trafik akmaya devam edecek" dedi.

Köprüde neler yapılacak?

-236 askı halatı değiştirilecek
-Elektrik panoları yenilecek
- Ana kablo ve akraj odaları için korozyona karşı nem alıcı sistem kurulacak
- Asansörler yenilecek, kablolar değişecek
- Asfaltlama yapılacak

 

Bu konularda ilginizi çekebilir