'Bölgede hareketlilik başladı'

Milli Savunma Bakanı Işık, bölgede ciddi bir hareketlilik başladığını, DEAŞ ve PYD'nin bazı yerleşim yerlerini rejime bıraktığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Balıkesir Valiliğini ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Münbiç'e odaklandığını söyleyen Işık, "Türkiye'nin önceliği şu anda Münbiç'tir. Başta ABD olmak üzere koalisyon güçlerinden bu konuda Türkiye'ye verilen sözlerini tutmasını bekliyoruz. Fırat'ın batısındaki PYD, PKK unsurlarının kesinlikle Fırat'ın batısından yani Münbiç'ten çekilmesini bekliyoruz, bunu da istiyoruz. Bu ABD'nin Türkiye'ye taahhüdüdür. Bu taahhüdün en kısa sürede yerine getirilmesini bekliyoruz." dedi.

Işık, bölgede ciddi bir hareketlilik başladığını kaydederek, "Önce DEAŞ bazı yerleri rejime bıraktı. Şimdi de gördüğümüz kadarıyla PYD, YPG, bazı yerleri rejime terk ediyor. Bu, aslında PYD'nin DEAŞ'ın ve rejimin birlikte zaman zaman hareket ettiği iddiamızı doğrulayan, ispatlayan bir gelişme. Yani birbirine düşman gibi görünen pek çok yapının kolaylıkla bir araya geldiğini şu birkaç günlük hareketlilikten gördük." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir