Bolu'da deprem korkuttu

Bolu'da ardı ardına meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar dün geceyi sokakta geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Bolu'da, 5 dakika arayla 3 ve 3.9 büyüklüğünde hafif şiddette iki deprem meydana geldi. 1999 depremini unutmayan vatandaşlar, geceyi sokakta geçirdi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 01.13'te 3.0, saat 01.18'de 3.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin 2 ile 5 kilometre derinliklerde oluşan deprem, Bolu'da vatandaşlar arasında tedirginliğe neden oldu. Bazı vatandaşlar, depremin ardından bir süre sokaklarda bekledi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Bolu'da saat 01.13 ile 09.12 sıralarında 3, 3.9, 2.9, 2.7, 2.6 ve 3.2 şiddetlerinde toplam 6 kez hafif şiddetli deprem meydana geldi. 

Gece başlayan depremlerin ardından sokağa dökülen vatandaşların deprem paniği devam ediyor. Depremler nedeniyle 15 kişi rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yaptığı açıklamada, deprem uzmanı olmadığını ifade ederek, ''Bu şekilde yerde hareketlenmeler devamlı olur. 3 şiddetindeki depremleri bazıları duymaz bile. Zaten 1, 2 ve 2,5 gibi depremler devamlı oluyor. Gece olan depremleri bizde hissettik. Bence paniğe gerek yok. Bizim özellikle 1999 yılından sonra yapılan binalarımız sağlamdır. Güvenle oturulabilir. Bolu'daki konutların iyi olduğu da ifade edilebilir. Emniyet, jandarma ve afet işlerinin sorumlu müdürleriyle görüştüm depremlerden sonra. Binalarda çatlak yada yaralanma gibi bir şey yok"dedi.

Özçimen, deprem olduktan sonra yapılacak olan şeyler konusunda vatandaşların bilinçli olduğunu belirterek, '''Depremin tedbiri depremden önce alınır. Deprem öldürmez bina öldürür. Binaların sağlam yapılması, evlerde bulunan eşyaların duvarlara monte edilmesi gibi tedbirler daha önemli. Vatandaşlarımızın sabah saatlerine kadar dışarlarda uyuması şu yağmurda, soğuk havada durması çok doğru değildir. Paniğe gerek yok"diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir