Bolu'da yangın nedeniyle mahalle boşaltıldı

Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangını, soğutma çalışmaları yapıldığı sırada yeniden başladı. Yerleşim yerlerine ilerleyen yangın nedeniyle bir mahalle boşaltıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı İbrahimözü Köyü Safranlar Mahallesi Doğanderesi mevkisinde dün akşam çıkan yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı ve bölgede soğutma çalışmaları başladı.

Soğutma çalışmaları devam ederken bölgeden yeniden alevler yükseldi.

20 hanelik mahalle boşaltıldı

Rüzgarın da etkisiyle kısa süre içerisinde yayılan yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Yangın tehlikesi nedeniyle 20 hanelik Safranlar Mahallesi boşaltıldı.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının sabah saatlerinden itibaren kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandığını anımsatarak, "Çalışmaların yapıldığı sırada orman tekrar yanmaya başladı ve rüzgarın da etkisi ile yangın hızlı bir şekilde büyüdü." diye konuştu.

Yangının yön değiştirerek yerleşim yerlerine doğru ilerlediğine dikkati çeken Kazan, şöyle devam etti:

"Yapılan müdahalelere rağmen yangın yerleşim alanlarına doğru gelmeye devam ediyor. Yangına müdahale konusunda çevre belediyelerden, köylerde yaşayanlardan ve ilçe halkından destek olmalarını istedik. Belediyeden destek için hoparlörlerle anonslar yapılıyor. Yangın bölgesine gidecek olanlar araçlarla bölgeye taşınıyor."

Kazan, yangına müdahale esnasında dumandan etkilenenlerin olduğunu, bu kişilerin sağlık ekipleri tarafından ilçe hastanesine kaldırıldığını kaydetti.