”Bombaları mahkeme de görmedi”

Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından Oktay Yıldırım sorgulanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ergenekon" davasının bugün başlanan 12. duruşmasında sanıkların sorgularına geçildi. Davanın tutuklu sanığı Oktay Yıldırım, Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen el bombaları ile bir bağlantısının bulunmadığını ileri sürerek, "Ne avukatım ne ben o bombaları gördük. O bombaları imha kararı veren mahkeme de o bombaları görmedi" iddiasında bulundu.

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen el bombaları ile ilgili olarak, "bunların kendisine ya da evin sahibi olduğu iddia edilen Mehmet Demirtaş'a da ait olmayan bir evde bulunduğunu" ifade eden Yıldırım, "Demirtaş eskiden askerimdi. Bu kişiye ait LPG istasyonuna yolum düştükçe gider ve otomobilim için LPG alırdım. Bunun dışında herhangi bir örgütsel bağımız bulunmuyor" dedi.

Yıldırım, Demirtaş'ın yeğeni olduğunu sonradan öğrendiği tutuklu sanık Ali Yiğit'i ise "göz aşinalığı" dışında tanımadığını öne sürdü.

Demirtaş'ın, el bombaları ve patlayıcıların ele geçirildiği evde daha önce kiracı olduğunu, kendisinin de Demirtaş'ı ziyarete gittiğini anlatan Yıldırım, Demirtaş'ın gözaltına alınmadan 1,5 yıl önce bu evden taşındığını iddia etti.

Emniyete getirildiğinde bombalardan sorumlu tutulduğundan bahsedildiğini anlatan Yıldırım, "Ne daha önce ne emniyet müdürlüğünde ne avukatım ne ben o bombaları gördük. O bombaları imha kararı veren mahkeme de o bombaları görmedi" görüşünü savundu.

Yıldırım, tutuklandığı sırada mahkemenin 2 dakika kadar sürdüğünü, burada önce kendisine bombaların sorulmadığını, sadece evindeki bıçakların sorulduğunu öne sürerek, daha sonra avukatının "sormayı unuttunuz" diyerek hatırlatması üzerine mahkemenin el bombaları konusunu da sorduğunu iddia etti.

El bombaları ile kendisiyle ilişkilendiren tek iddianın "ihbarcının ve polise göre bir başka sanığın ifadesi" olduğunu savunan Yıldırım, sorgulamasında ayrıca kendisine Danıştay saldırısı ve sanık Muzaffer Tekin ile ilgili sorular sorulduğunu kaydetti.

Yıldırım'ın sorgusuna devam ediliyor.