Borajet, SHGM'den uçuş için ön izin aldı

Şirket, ATR72-500tipi 3 adet turboprop uçak ile tarifeli ve tarifesiz seferlerle yolcu taşımacılığı yapmak üzere SHGM'ye başvurmuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), bölgesel havacılık politikası doğrultusunda faaliyet gösterecek Borajet'e ön izin verdi.

SHGM'den yapılan yazılı açıklamada, 2003'te özel havayollarına iç hatlarda tarifeli sefer yapma imkanı verilmesinin ardından sivil havacılığın büyük bir ivme kazandığı ifade edildi.

Türk sivil havacılığının, bölgesel hava taşımacılığın başlatılmasıyla birlikte bu atılımı sürdüreceği belirtilen açıklamada, bölgesel havacılık politikası doğrultusunda faaliyet gösterecek Borajet'e ön izin verildiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ATR72-500tipi 3 adet turboprop (pervaneli) uçak ile tarifeli ve tarifesiz seferlerle yolcu taşımacılığı yapmak üzere SHGM'ye başvuruda bulunan işletmeye yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, asıl ruhsat hazırlıklarını tamamlaması için 6 ay süre ile ön izin verildi. İşletme, asıl ruhsat gerekliliklerini tamamladıktan sonra operasyonlarına başlayabilecek.   

Borajet'e verilen izin, 27 Eylül-1 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen ve 2023 hedeflerinin belirlendiği 10. Ulaştırma Şurası'nda havacılık ile ilgili alınan kararlar içinde yer alması bakımından da büyük önem taşıyor."

Sivil havacılıkta yeni kıra Avustralya

Kurumdan yapılan diğer yazılı açıklamada ise bu yılın ilk anlaşmasının Avustralya ile imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, anlaşmanın, her iki ülkeden birden çok havayolunun sefer yapmasına imkan sağlayacağı ifade edildi.

Tarafların ayrıca, tayin edilen havayollarına haftalık 5 frekans yolcu seferleri düzenleme hakkı verilmesi ve üçüncü taraf dahil sınırsız kod paylaşımı konusunda anlaşmaya vardıkları belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yani mutabakat zaptı çerçevesinde yine eğitim, bakım, onarım, yer hizmetleri, havaalanı operasyonu ve sivil havacılık ile ilgili diğer konularda da işbirliğini güçlendirme kararı alındı. Türkiye'nin daha önce THY aracılığıyla Star Alliance bağlantılı olarak uçuş gerçekleştirdiği Avustralya'ya yapılan anlaşma çerçevesinde artık yabancı havayolu işletmelerine aktarma olmadan Türk taşıyıcılar ile doğrudan uçuş gerçekleştirebilecek. Anlaşma kapsamındaki kod paylaşımı çerçevesinde havayolu işletmelerimiz uzun menzilli uçaklarla veya sadece yakıt ikmali yaparak Uzak Doğu üzerinden Avustralya'ya sefer düzenleyebilecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir