Borç krizi nedeniyle karı düştü

Credit Suisse'in ikinci çeyrek karı yüzde 52 azaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CENEVRE - İsviçreli Credit Suisse bankasının ikinci çeyrekte karı yüzde 52 geriledi.

İsviçre'nin ikinci büyük bankası Credit Suisse, İsviçre frankının değerli olması ve Euro Bölgesi'ndeki borç krizi ile küresel ekonomik görünüme ilişkin kaygıların gelirleri düşürmesi nedeniyle ikinci çeyrekte karının yüzde 52 azalarak 768 milyon İsviçre frankına (959 milyon dolar) gerilediğini açıkladı.

Bu yıl ikinci çeyrekte 1 milyar İsviçre frankı kar etmesi beklenen bankanın geçen yıl aynı çeyrekte karı 1,59 milyar İsviçre frankı (1,98 milyar dolar) olmuştu.

Credit Suisse, 2012 yılına kadar 1 milyar İsviçre frankı tasarruf etmek için çalışma gücünün yüzde 4'üne denk düşen 2 binden fazla kişiyi işten çıkaracağını da bildirdi.

Bankanın Üst Yöneticisi Brady Dougan, yatırım bankacılığının beklenenden fazla gerilediğini, varlık yönetimi ve özel bankacılığın ise güçlü olduğunu, ancak "belirsiz ve sıkıntı verici ekonomik ve piyasa ortamı dikkate alındığında cazip dönüşleri sağlamak için maliyet verimliliği konusunda etkin olmaya devam edeceklerini" kaydetti.

Banka küresel çapta 50 bin 700 kişiye istihdam sağlıyor.

BBVA'in de karı düştü

İspanyol BBVA bankası ikinci çeyrekte karının geçen yıl aynı çeyreğe göre yüzde 7,6 düşerek 1,18 milyar Euro olduğunu açıkladı.

Güney Amerika ve Meksika'daki faaliyetlerinde elde ettiği kar yükselen, ancak İspanya'daki karı yüzde 36 gerileyen banka, geçen yıl aynı çeyrekte 1,29 milyar Euro kar etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir