Borç yapılandırma süresi 1 ay uzatıldı

Bakanlar Kurulu, Torba Yasa’da yer alan başvuru ve ilk taksit sürelerini bir ay uzattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Kamu kurumlarının alacaklarını kapsayan borç yeniden yapılandırmasında başvuru süresi 1 ay uzatıldı. Bakanlar Kurulu, Torba Yasa’da yer alan başvuru ve ilk taksit sürelerini bir ay uzattı.

6111 Sayılı Kanunda Yer Alan Bazı Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre 6111 sayılı Kanunun İkinci, Üçüncü ve Dördüncü Kısımlarında yer alan başvuru süreleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılacak olan ödemeler hariç ilk taksit ödeme süreleri, Kanunun 4’ üncü maddesi ile 17’nci maddesinin sekizinci fıkrasının b bendi hükümleri saklı kalmak üzere, Kanunda belirtilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatıldı. 6111 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılacak olan ödemelerden ilk taksit ödeme süresi Mayıs ayında sona erecek olanların ilk taksit ödeme süresi Kanunda belirtilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzatılacak.

6111 sayılı Kanunun 4’üncü maddesi ile 17’ nci maddesinin sekizinci fıkrasının b bendinde yer alan başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri; Kanunun yayımlandığı 25 Şubat 2011 tarihinden 2 Mayıs 2011 tarihine (bu tarih dahil) kadar yapılan tebligatlara münhasır olmak üzere Kanunda belirtilen sürelerin bitiminden itibaren bir ay uzayacak. Karar bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir