Borç yapılandırmaya sayılı gün kaldı

Başbakan Erdoğan, "Yeniden yapılandırmayı en geç arife günü açıklamayı hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, borçların yeniden yapılandırmasına yönelik düzenlemeyi en geç arife gününe kadar duyurmayı hedeflediklerini söyledi.

Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda, Güney Kore ve Bangledeş yapacağı ziyaretleri öncesinde açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Borçların yeniden yapılandırılması konusundaki çalışmalar ne aşamada?" sorusunda Erdoğan, "Hedefimiz arife günü en geç bunu açıklamak, yeniden yapılandırma ile ilgili olarak.

KKDF ile ilgili konu ise bildiğiniz gibi o yüzde 15 idi bunu 15'den 10'a indirmiştik. Tabii bu faizdeki yeni gelişmeler sebebiyle de bunu tekrar 10'dan 15'e çıkardık. Aslında bu son gelişmeler noktasındaki mali disiplin ve mevcut dünyadaki finansal krizi de değerlendirmeye almak suretiyle attığımız bir adımdır ama şartlar daha farklı, olumlu bir şekilde gelişmesi halinde bunu yeniden ele almamız da mümkündür" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan başörtüsü konusunda ise "Özellikle milletvekili seçimlerinin sonrasını ben çok önemsiyorum. Yeni anayasayı çok önemsiyorum. Ve bu yeni anayasa ile birlikte aslında bu tür soru işaretlerinin netliğe kavuşacağı düşüncesindeyim ve biz halkımızla bütünleşmek suretiyle inşallah bu soruları netliğe kavuşturmanın da mücadelesini vereceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Bedelli askerlik gündemimizde yok

Bu arada Başbakan Erdoğan, sözleşmeli er modeli ile ilgili hazırlıkların kendilerine geldiğini belirterek, "Bunun üzerinde bizim de bir çalışmamız var. Yani gazetelere sızan, Bakanımızın yaptığı açıklamalar filan bunlar, şu anda bu görüşmelerin içerisinde yer alan konulardır, doğrudur. Yani bu çerçevede iş, şu anda ilerliyor. Ama bedelli kesinlikle şu anda gündemde yoktur. Bunun bilinmesini isterim" dedi.

G-20 Zirvesi

Öte yandan Erdoğan 11-12 Kasım tarihlerinde yapılacak 5. Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Seul'e gideceğini, zirvenin ardından 13-14 Kasım tarihlerinde Bangladeş'e resmi bir iade-i ziyarette bulunacağını söyledi. Erdoğan, zirve ve ziyaret sırasında kendisine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı ve Bangladeş Karma Ekonomik Komisyonu Eşbaşkanı Mehmet Aydın, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın refakat edeceğini bildirdi.

Açıklamasına "Bu ziyaretimde, özellikle G-20 Seul Zirvesi'ne gelirken uluslararası ekonomide yaşanan gelişmeler, güçlü, sürdürülebilir, özellikle uluslararası finans krizinden sonraki süreçte, küresel dengeli büyümeyle, bu noktada alınması gereken önlemler değerlendirilecek" diye başlayan Başbakan, dünya ekonomisinin genel durumu, uluslararası mali kuruluşlar reformu, bu noktada finansal düzenleyici reformlar, küresel finansal güvenlik ağları, kalkınma, iklim değişikliği, enerji ve yolsuzlukla mücadele gibi konuların da zirvenin gündeminde yer alacağını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir