Borçlarda enflasyon esas alınacak

Borçların yapılandırılmasında faizlerin makul seviyede tutulacağını söyleyen Ergün, "Ana parayı herkes ödeyecek, gecikme zammı ve faizler aşağı çekilecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, kamu alacaklarının yeni yapılandırılmasında enflasyonun esas alınacağını ifade etti.

Ergün, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) 18'inci Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada vergi, SSK ve Bağ-Kur primleri gibi kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni yapılandırma çerçevesinde, ana paranın makul oranda enflasyonla irtibatlandırılacağını kaydeden Ergün, daha sonra uygun bir şekilde tasniflendirileceğini belirtti.

Bakan Ergün, bundan sonraki borçlar içinse uygulanacak faiz oranlarının makul bir seviyede tutulacağını söyledi.

Ergün, "dolayısıyla hem faiz oranının ödenebilir makul bir seviyeye getirilebilmesi, hem de borç yapılandırılması ile ilgili çalışmalar bir arada yürütülüyor" dedi.

Ana parayı herkes ödeyecek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, genel kuruldan ayrılırken de gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, yeniden yapılandırmada enflasyonun esas alınacağını ifade etti.

Vergi ve diğer kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmaların da devam ettiğini kaydeden Ergün, taksitlendirme sayısı ve faiz oranlarının da bu çalışmanın sonucunda belirleneceğini belirtti.

Bakan Ergün, yeni düzenlemede ana paraya dokunulmayacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Ana parayı herkes ödeyecek, gecikme zammı ve faizler aşağı çekilecek. Bu bir af değil, vergi affı değil, bu  yeniden yapılandırma. Herkes borcunu ödeyecek. Borcunu öderken de faiz oranı bugünkü gibi borcunu yükselten bir oran olmayacak. Makul ödenebilir bir faiz olacak"

Bakan Ergün, ikinci düzenleme olarak ta bundan sonraki dönem için gecikmelerdeki faiz oranlarının aşağı çekileceğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir