Borsa 59 binden döndü

Gün içerisinde 59.065 seviyesini gören endeks yüzde 1 düşüşle 57.689 puandan kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Piyasalarda günün ikinci yarısında satışlar ağırlık kazanırken, İMKB yüzde 1 geriledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı 6 aylık bütçe gerçekleşmelerine göre; bütçe açığı yılın ilk yarısında yüzde 33.5 azalarak 15.4 milyar liraya geriledi.

AKP Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, gelecek hafta perşembe ya da cuma günü TBMM'yi tatil etmeyi düşündüklerini belirterek, mali kural yasa tasarısının ekim ayına kalabileceğini söyledi.

İkinci seansta JP Morgan'ın olumlu gelen bilanço verisinin ardından alımlarla yükselmeye devam eden İMKB, Mali Kural tasarısının yeni yasama dönemine bırakılabileceği haberiyle düşüş yaşadı. Yurtdışında da satıcılı görünümün etkili olması, 59 bin seviyesine çıkan endeks yeniden gevşemesine neden oldu. Bugün en düşük 57.481 puanı gören endeks günü de 611 puan eksiyle 57.689 puandan tamamladı.

Döviz piyasasında ise dolar/TL 1.54'ün altını gördü. Dolarda en iyi alış/satış 1.5360/1.5400 TL düzeyinde yer alırken, serbest piyasada dolar 1.5430, euro 1.9800 liradan kapandı. Euro/Dolar bugün ise 1.29 sent seviyesini zorluyor.

MB'nin faiz toplantısından çıkacak karar ve yapılacak değerlendirmeleri bekleyen tahvil-bono piyasasında yeni gün gevşeme eğilimiyle başladı. Dün yüzde 8.44 seviyesinden kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz bu sabah yüzde 8.34 seviyesine geriledi. Gösterge faiz spot piyasada yüzde 8.38’den kapanırken, valörlü işlemler yüzde 8.43’ten geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir