Borsa artıda açıldı, kapanış eksi bölgede yapıldı

Seansın sonlarına doğru eksi bölgeye geçen İMKB, günü 177 puan düşüşle 63.523 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Seçim sonuçlarına olumlu reaksiyon gösteren yurtiçi piyasa, kısa süreli yeni bir beklenti olmadığı için yatay görünüm sergiledi. Seansın sonlarına doğru eksi bölgeye geçen İMKB, günü 177 puan düşüşle 63.523 puandan tamamladı.

Daha önce tek parti hükümetini fiyatlayan piyasa, seçim sonuçlarını olumlu olarak değerlendirdi ve ciddi sayılabilecek bir tepki göstermedi. Küresel büyümeye yönelik kaygıların giderilememiş olması ve Avrupa’daki borç sorunu nedeniyle yurtiçinde de yeni pozisyon alma konusunda daha ihtiyatlı duruş sergileniyor.

Bugün açıklanan Nisan ayı cari işlemler açığında görece yavaşlama görülürken, Fitch bugün yaptığı değerlendirmede bir kez daha politik risklere ve ekonomik kırılganlıklara dikkat çekti. Uluslararası derecelendirme kuruluşu, seçim sonuçlarının AKP'ye Anayasanın modernizasyonu için fırsat verdiğini belirtirken, Türkiye'nin kredi notunun politik istikrara ve sürdürülebilir büyümeye bağlı olduğunu vurguladı.

Seçim sonrası ilk işlemlere 402 puan artışla 64.102 puan seviyesinden başlayan borsa, gün içerisinde en yüksek 64.334 seviyesini gördü. Gün genelinde dengeli bir seyir izleyen endekste en düşük 63.495 seviyesi görüldü. Haftanın ilk işlem gününde 1.9 milyar TL işlem hacmi kaydedildi.

Dolar 1.57 bölgesinde

İstanbul serbest piyasada dolar ve euro güne gerileyerek başlarken, gün sonunda euro hafif yükseldi. Kapalıçarşı'da 1,5760 liradan açılan dolar günü 1,5770 liradan kapattı. Sabah 2,2590 liradan açılan euro ise gün sonunda 2,2680 liradan satıldı.

Tahvil-bono piyasasında ise 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi bugün yüzde 8,75'e kadar geriledikten sonra yeniden küçük çaplı satışla yükseldi. Gösterge faizde işlemler yüzde 8.84 bileşikten geçildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir