Borsa artıda tutundu

İMKB, günü 113 puan artışla 58.227 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Gün içinde yatay seyir izleyen borsa günü 113 puan artışla 58.227 puandan kapattı.

ABD cephesinde beklenenden kötü gelen ekonomik veriler ve olumsuz algı yaratan bilançolar piyasalarda dalgalanmaya sebep oldu. Avrupa borsaları eksiye geçerken, güne yurtdışı piyasalardaki yükselişlere paralel olarak alımlarla başlayan İMKB günü artıda kapatmayı başardı. Endeks gün içerisinde 57.511 – 58.847 aralığında hareket ederken, gün sonunda 1.5 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

ABD'de bugün açıklanan veriler arasında yeni konut inşaatları Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 5 düşüş göstererek, mevsimsel olarak uyarlanmış şekilde 549 bin oldu. Ayrıca şirket bilançolarında Goldman Sachs'ın ikinci çeyrekte karı yüzde 83 azalarak, 453 milyon dolar oldu.

 

Bugün 1.2840 – 1.3028 sent aralığında hareket eden Euro/Dolar paritesi, şu sıra 1.2885 sent seviyesinde yer alıyor. Yurtiçinde ise dolar gevşeme eğilimini sürdürürken, Euro bugün üç ay aradan sonra 2 bin lirayı test etti. Dolar gün sonuna doğru 1.5350 TL'den, Euro 1.9780 TL'den işlem görüyor.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.43 ile dünkü seviyenin altında kapandı. Gösterge faiz dün yüzde 8.47 seviyesinden kapanmıştı. Yarına valörlü işlemler de yüzde 8.43 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir