Borsa güne moralli başladı

Yurtdışındaki olumlu hava, İMKB'ye de yansıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksi açılışın ardından ilk 30 dakika sonunda, önceki kapanışa göre 583,85 puan ve yüzde 1,07 artarak 55.374,69 puan düzeyinde seyrediyor.

Akşam saatlerinde IMF küresel büyüme tahminlerini düşürerek moral bozarken, Apple'ın beklentiyi aşan kar rakamı ve Fed'den parasal genişlemeye dair beklentiler piyasaları yukarıda tutunuyor. IMF'nin ECB'yi Yunanistan konusunda daha fazla sorumluluk alması konusunda uyarması da piyasalara moral verdi.

İMKB'de işlem hacmi 320 milyon lira seviyesine ulaşırken, en çok işlem yapılan hisseler Garanti Bankası, İş Bankası (C), Halk Bankası, Tüpraş ve Vakıflar Bankası olarak sıralandı.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında ise gösterge kağıt 4 Aralık 2013 vadeli tahvilin bugün valörlü işlemlerinin saat 10.00 itibarıyla basit faizi yüzde 10,06, bileşik faizi yüzde 10,31 seviyelerinde bulunuyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,8210 liradan, Euro ise 2,3730 liradan satılıyor.

Uluslararası piyasalarda euro-dolar paritesi 1,3027, sterlin-dolar paritesi 1,5602, yen-dolar paritesi ise 77,92 düzeyinde seyrediyor.

Bugün Almanya'da 11.00'de IFO güven endeksi, 11.30'da İngiltere büyüme verisi, 17.00'de ABD bekleyen konut satışları açıklanacak. Akşam ise Fed'in fazi kararı ve yapacağı açıklamaların piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir