Borsa güniçi en yüksek seviyeden kapandı

Yurtdışından pozitif ayrışma gösteren İMKB, haftaya yüzde 1 primle başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Cuma günü beklenenin üzerinde gelen yurtiçi mayıs enflasyonu ile sert düşüş gösteren piyasa, geçici şok atlatıldı. Merkez Bankası da, bugün yayınladığı fiyat gelişmeleri raporunda Haziran ayında meyve fiyatlarındaki aşağı yönlü düzeltme ile enflasyonun tekrar düşüş göstereceği tahmininde bulundu.

Bu arada uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten cari açık konusunda bir uyarı geldi. Moody's, açığın azaltılmaması durumunda, Türkiye'nin kredi notunun baskı altında kalabileceğini bildirdi.

Küresel piyasada zayıf verilerin yarattığı etki devam ediyor. Endeksler genel itibariyle eksi bölgede işlem görüyor.

Tüm bu gelişmeler çerçevesinde bugün alıcılı seyir izleyen İMKB-100, 63.516 puana kadar çıktı ve kapanışını da gün içi en yüksek seviyeden yaptı. Bugün bankacılık endeksi yüzde 1.5 prim yaparken, borsada 1.6 milyar TL işlem hacmi oluştu.

Tahvil-bono piyasasında yarınki Hazine ihaleleri öncesi sert olmamakla birlikte satıcılı seyir izlendi. Gösterge faiz yüzde 8.94 bileşikten işlem gördü. Hazine yarın 20 Şubat 2013 itfalı gösterge kıymeti yeniden ve 4 Haziran 2014 itfalı sabit kuponlu 3 ayda bir kupon ödemeli TL cinsi devlet tahvilini ise ilk kez ihraç edecek.

Pariteye bağlı hareketine devam eden Dolar ise bugün 1.58'in üzerine çıktı. Serbest piyasada dolar 1.5840 liradan euro 2.3120 liradan günü tamamladı. Uluslararası piyasada ise Euro/Dolar 1.46 sent seviyelerinde işlem görüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir