Borsa hız kesti; dolar 1.46 seviyesinde

Tarihi zirve serisine devam eden İMKB'de bugün açılış zayıf yapıldı. Euro/Dolar 1.36'yı aşarken, Dolar/TL 1.46 seviyesine geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB, yeni güne 18 puan artışla 65.608 puandan başlarken, faiz ve dolar cephesinde gevşeme eğilimi hakim.

Yükseliş trendine dün de devam eden İMKB, dünyanın en büyük tahvil fonu Pimco'nun gelişmekte olan ülkelere yatırım yapılması gerektiği söylemleri ile yeni bir zirve daha yaptı. Dün 65 bin 500 bölgesine gelen İMKB yeni güne ise hız keserek başladı. Tarihi zirvesini bugün açılış sonrası 65.832 ile yenileyen endeks, hafif geri çekilmeyle de 65.444 seviyesini gördü. Bileşik Endeks saat 10:10 itibariyle 65.570 (-18) puanda yer alıyor. Borsada toplam işlem hacmi ise 367 milyon lira düzeyinde.

Yurtdışında ise piyasalar dün temkinli iyimser seyir izledi. Paritelerdeki değişimler emtia bazlı hisselerle borsalarda yükselişe destek verirken, yurtiçinde alımların ivme kaybetmekle birlikte süreceği düşünülüyor.

Euro/Dolar 1.36'yı aştı

Döviz cephesinde ise dolar değer kaybı yaşamaya devam ediyor. Dün İspanya ve İrlanda'nın kredi notlarının indirilebileceği yönündeki bazı haberler sonrasında 1.34 seviyelerine çekilen Euro/Dolar bugün yeniden yükselişe geçti. Euro, dolar karşısında 1.36'yı aşarak 15 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Parite şu sıra 1.3620 sent seviyesinde.

Paritedeki bu harekete de bağlı olarak Türk Lirası da, dolar karşısında güçleniyor. Dolar 1.46 TL seviyelerine gerilemiş durumda. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.4610/1.4630 TL düzeyinde.

Dün yatay tablonun sergilendiği tahvil-bono piyasasında ise bugün gevşek görünüm hakim. 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.08 seviyesinde yer alıyor. Gösterge kıymet dün yüzde 8.15 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir