Borsa hızını aldı

Tırmanışını bugün de sürdüren İMKB, 63.500 bölgesine geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB hisse senetleri piyasası, dış piyasalardaki zayıf görünüme karşın, yükselişine bugün de devam etti. Gün içerisinde 63.500 bölgesini test eden Bileşik Endeks kapanışını ise 685 puan artışla 63.169 puandan gerçekleştirdi. Gün sonunda hisse senetleri ortalama yüzde 1.1 değer kazanırken, 4 milyar TL'lik işlem hacmi oluştu. Son iki günde bankacılık sektör hisselerinde yaşanan hızlı yükselişin ardından kar satışları karşılanırken, alıcılı seyir genele yayılmaya başladı.

TL ve borsadaki güçlü duruş faizlerin de yüzde 9’un altına gevşemesini sağladı. Hafta başında yüzde 9.11 seviyelerine çıkan gösterge faiz bugün yüzde 8.9 seviyelerine indi. Spot kapanışını yüzde 8.94 bileşikten yapan 7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvil valörlü işlemlerde yüzde 8.91’den işlem gördü.

Döviz kanadında ise dolar 1.58 TL seviyelerinde alıcı bulurken, euro 2.19 seviyelerine doğru çekildi. Serbest piyasada Dolar 1.5830, Euro 2.1890 TL’den kapandı. Avrupa’da olası faiz artışı beklentisinin ötelenmesi sonrası Euro, Dolar karşısında zayıfladı. Şu sıra Euro/Dolar paritesi 1.38 sentin üzerinde kalmaya çalışıyor.

Petrolün ateşi düştü

Libya’da tansiyonun düşmesi ve OPEC’in petrol üretimini artıracağı beklentileri petrole satış getirmeye devam etti. Her ne kadar petrol için kara bulutlar tam dağılmamış olsa da, şu an yüzde 2 düzeyinde düşüş etkili. ABD ham petrol 101.3, Brent petrol 113.6 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyatı da geriledi

En güvenli liman kabul edilen altında ise 1405 dolar seviyelerine doğru gevşeme yaşandı. Kapalıçarşıda ise dün 488 liradan satılın cumhuriyet altın bugün 482 liradan satılırken, çeyrek altın 120 liradan 119 liraya indi.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir