Borsa ilk yarıda sınırlı düşüş gösterdi

İlk seansta endeks en düşük 53.063, en yüksek 53.575 puanı test etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftaya düşüşle başlayan borsada ilk seans 77 puan eksiyle 53.359 puandan tamamlandı.

İMKB hisse senetleri piyasasında yeni hafta, yurtdışındaki temkinli seyir nedeniyle gevşek başladı. Yurtdışında Hindistan'ın sürpriz faiz artırımı ve ABD Temsilciler Meclisi’nde sağlık reformunun onay alması temkinli havanın başlıca nedenleri olarak gösteriliyor. Bu arada Yunanistan konusundaki belirsizlik de devam ediyor. Yurtiçi piyasa ise Anayasa değişiklik paketine yönelik değerlendirmeler takip ediliyor.

İlk seansta endeks en düşük 53.063 puanı, en yüksek 53.575 puanı test etti. İşlem hacmi ise 948 milyon TL oldu.

ABD'de bu hafta veri akışı açısından görece sakin geçecek. Önemli veriler yarın gelecek ikinci el ev satışları ve Çarşamba açıklanacak yeni ev satışları olacak.

Uluslararası piyasalarda Euro/Dolar paritesi 1.3535 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL 1.54 seviyelerinde işlem görüyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5400/1.5450 TL düzeyinde.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.13 seviyesinde yatay seyrediyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir