Borsa umudunu koruyor

Gösterge faiz satışların devam etmesiyle bugün yüzde 8.68'i görse de, İMKB günü 315 puan artışla 65.569 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında iyimser hava korunuyor. Türkiye'nin kredi notunun artırılacağı beklentisi fiyatlanmaya devam ederken, beklenti üzerinde gelen sanayi üretiminin büyümeyi de yukarı çekecek olması olumlu havaya katkı yapıyor. Bununla birlikte son çeyrek bilançolarda özellikle sanayi şirketlerinin daha iyi performans göstereceği beklentisi de hakim.

İçinde bulunduğumuz dönemde yurtiçi piyasada soru işareti yaratan tek konu ise faizdeki yükseliş trendi. Beş gün önce yüzde 7.96 seviyesinde işlem gören gösterge faiz, bugün yüzde 8.68 ile son 9 ayın zirvesine çıktı. Spot kapanışı yüzde 8.62'den yapan 7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi, yarın valörlü işlemlerde yüzde 8.53'e geriledi.

İMKB'de ise bugün en yüksek 66.163 seviyesi test edildi. Borsa günü 315 puan artışla 65.569 puandan kapatırken, 2.9 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Döviz cephesinde kurlar Euro/Dolar paritesinden bağımsız hareket ederek yükseldi. Euro/Dolar 1.37 sentin üzerine çıksa da, Dolar/TL 1.59 seviyelerine geldi. Serbest piyasada dolar 1.5880 liradan euro da 2.1750 liradan günü tamamladı.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir