Borsa yeni haftaya yükselişle başladı

İMKB güne, 131 puan artışla 58.611 puandan başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB yurtdışı piyasalardaki gelişmelere paralel hareket ederek yeni haftaya 131 puan artışla 58.611 puandan başladı.

Cuma günü zayıf işlem hacmiyle birlikte hafif değer kaybeden ABD borsaları, haftalık bazda sert değer kaybetti. Asya'da borsalar, Japonya ekonomisindeki büyümenin yılın ikinci çeyreğinde yavaşladığına ilişkin verilerin etkisiyle kararsız bir seyir izleyerek günü düşüşle tamamladı. Japonya'da Tokyo Borsasının temel göstergesi Nikkei 225 Endeksi yüzde 0,61 (56,79 puan) oranında değer kaybederek, 9.196,67 puana geriledi. Asya borsalarındaki kötü görünüme rağmen ABD ve Almanya vadeli borsaları artıda işlem görüyor.

İMKB ise yurtdışı piyasaların toparlanma çabasına tepki vererek güne yükselişle başladı. Güne 131 puan artışla 58.611 puandan başlayan borsa en yüksek 58.613 puanı gördü. İMKB-100, saat 10:20 itibariyle 58.611 (+131) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 147 milyon TL.

Yurtiçinde TÜİK'in açıkladığı veriler arasında; Türkiye'de Mayıs ayında işsizlik oranı, geçen yılın aynı ayına göre 2,6 puan azalarak yüzde 11 olarak gerçekleşti. Öte yandan Tüketici Güven Endeksi ise temmuzda bir önceki aya göre yüzde 0,64 azaldı.

Ayrıca bugün yurtiçi tarafında Hazine ihaleleri, Başkent Doğalgaz özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri, yurtdışı tarafında ise ABD’de Ağustos ayı NY Fed İmalat Sanayi verisi piyasaların takibinde olacak.

Para piyasalarında ise Euro/Dolar şu sıra 1.2825 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5105/1.5130 düzeyinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.20 ile cuma günkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 8.27 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir