Borsa yükseldi, bu hisseler düşüşte!

AK Parti’nin seçimlerden güçlü bir oy oranı ile çıkması sonrası Gülen Cemaati’ne yakın olduğu bilinen şirket hisselerinde kayıplar gözden kaçmıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yerel seçimlerde AK Parti'nin yüzde 40'ın üzerinde oy alması, tek parti hükümetinin gelecek genel seçimlerde de devam edeceği beklentisi yaratırken, Borsa İstanbul seçim sonrası ilk işlem gününde 70 binin üzerini test etti. Ancak kâr satışları endeksi yeniden 70 binin altına çekmiş durumda.

BIST 100 günün ikinci yarısında yüzde 1 primle 69.700 puan seviyelerine dengeli görüntü sergiliyor. Analistler, 70.500 seviyesinin direnç, 69.000 seviyesinin ise gün içi destek konumunda olduğunu kaydediyor.

Öte yandan borsadaki pozitif tabloya karşın, AK Parti’nin seçimlerden güçlü bir oy oranı ile çıkması sonrası Gülen Cemaati’ne yakın olduğu bilinen şirket hisselerinde kayıplar gözden kaçmıyor. Geçtiğimiz hafta sert yükselişler kaydeden Bank Asya bugün yüzde 5 düşüşle en çok düşen hisseler arasında.

Yine İpek Doğal Enerji'de yüzde 3,6, Koza Madencilik'te 7,1, Koza Altın'da da yüzde 6 değer kaybı söz konusu.

Bu arada Doğan Grubu şirketleri ile Taraf Gazetesi hisselerinde de düşüşler görülüyor. Doğan Holding yüzde 1,5, Doğan Yayın Holding yüzde 3,9, Hürriyet Gazetesi ise yüzde 5  ekside.

Taraf Gazetesi hisselerinde ise yüzde 7 değer kaybı gözleniyor.