Borsa yükseldi, dolar düştü

İMKB gün sonunda yüzde 1 prim yaptı, dolar/TL 1.57'ye indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yükselen yurtdışı endekslere eşlik eden İMKB haftanın ilk işlem gününü yüzde 1 primle geçti. Endeks cuma kapanışına göre 557 puan yükselirken, kapanış 55.688 puandan yapıldı. Dolar 1.56-1.57 TL bandında inerken, faizde küçük çaplı kar satışıyla yüzde 8.9 seviyesine gelindi.

Cuma günü ABD borsaları beklentilerden olumsuz gelen perakende satış verisine karşın, tüketici güveni verisinin olumlu gelmesinin etkisiyle yükselmişti. Bu tablo sabah Asya'da da yükselişi destekledi. ABD vadeli piyasada ve Avrupa endekslerinde de alıcılı seyrin devam etmesi, İMKB'de de kendini gösterdi. Borsa 55.962 puana kadar çıktı. Gün sonunda 1.39 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi nisanda yüzde 0.5 artış beklentisine karşın, yüzde 0.8 arttı. Yıllık sanayi üretimi ise yüzde 9.5 artış gösterdi.  Avrupa'da değer artışları yüzde 1'i geçerken, euro toparlanamaya devam etti ve 1.2273 seviyesine kadar çıktı. Euro/Dolar şu sıra 1.2265 seviyesinde yer alıyor.

Yurtiçi döviz piyasasında dolar gevşeme eğilimi gösterdi. Serbest piyasada dolar 1.5740 liradan, euro 1.9250 TL'den kapandı. Dolar/TL'de interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5680/1.5710 düzeyinde seyrediyor.

25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.87 seviyesinden kapanırken, yarına valörlü işlemler yüzde 8.90 bileşik seviyesinde yer aldı.

Öte yandan serbest piyasada çeyrek altın 102 liradan, cumhuriyet altını 413 liradan işlem gördü. Uluslararası piyasada altının onsu 1.227 dolar seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir