Borsa yüzde 1.6 prim yaptı

Günün ikinci yarısında yükselişini hızlandıran endeks 70.500 bölgesine geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası bugün artan risk iştahıyla alıcılı görünüm sergiledi. Bileşik Endeks günü 1085 puan artışla 70.450 puandan tamamladı. Hisse senetleri düne göre ortalama yüzde 1.57 prim yaptı.

ABD borsalarında beklentilerden iyi gelen şirket bilançoları ve ekonomide ılımlı toparlanmaya işaret edilmesiyle yakalanan iyimser hava bugün de sürüyor. Yurtiçi piyasada ise dış piyasalara paralel yukarı yönlü hareket izlendi. Hisse bazlı hareketlerin de yaşandığı günde İMKB 70.489 puana kadar yükseldi. Gün sonunda 2.7 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Uluslararası piyasa Euro/Dolar yeniden 1.40'ın üzerine çıkarken, Dolar/TL 1.42 seviyesinde alıcı buldu. Serbest piyasada dolar 1.4220 liradan, euro 1.9910 liradan kapandı.

Tahvil-bono piyasasında ise sakin seyir korundu. 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.68 ile dünkü kapanış seviyelerinde işlem gördü.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir