Borsa zirvede zorlandı, yataya döndü

İlk seans 175 puan artışla 60.860 puandan tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsada yeni tarihi zirve denemeleriyle başlanan günde dar bantta dalgalı görünüm etkili oldu. Endeks ilk seansı 175 puan artışla 60.860 puandan tamamladı.

Dün özellikle ABD ISM İmalat Endeksi başta olmak üzere olumlu algılanan bazı makro veriler, piyasalara destek olurken, ABD ve Avrupa’da yüzde 3'e yaklaşan değer artışları izlendi. Yüksek hacimli olmasa da yaşanan bu hızlı çıkış sonrası bugün temkinli görünüme geçildi.

Alıcılı açılan İMKB’de 60.946 ile tarihi zirve seviyelerine gelinmiş oldu. En düşük 60.624 puanı test eden borsada 812 milyon liralık işlem hacmi kaydedildi.

Döviz cephesinde ise Euro/Dolar 1.28 seviyesinde işlem görürken, Dolar/Yen 84.15 düzeyinde. Dolar/TL’de Interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5100/1.5125 seviyesinde yer alıyor. Serbest piyasada dolar 1.5120, euro 1.9390 liradan el değiştiriyor.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.11 ile dünkü kapanışının üzerinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir