Borsada çıkış sürüyor, faiz yatay

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indiriminin piyasaya önemli bir etkisi olmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftanın son işlem gününe, İMKB hisse senetleri piyasası yükselişle başlarken, faiz ve döviz cephesinde yatay seyir izleniyor.

Tarihi rekor serisine hafta boyunca devam eden Bileşik Endeks bugünkü açılışını 316 puan artışla 64.049 puandan yaptı. 64.128 puana kadar çıkan İMKB-100 saat 10:23 itibariyle 64.078 (+346) puanda yer alıyor. Toplam işlem hacmi ise 383 milyon lira düzeyinde.

Yurtdışı endekslerde de yükseliş eğilimi etkili. Bugün TSİ 15:30'da ABD TÜFE ve 16:55'te ABD Tüketici Güven endeksi verileri yakından izlenecek.

Yurtiçi faiz cephesinde ise Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi sonrası önemli bir değişim yok. Merkez Bankası'nın teknik faiz indiriminin piyasanın fonlama maliyetine çok etkisi bulunmadığından bono faizindeki aşağı yönlü hareketin sınırlı kaldığı ifade ediliyor.

Dün spot kapanışta yüzde 8.09, valörlü işlemlerde ise yüzde 8.13 seviyesinde yer alan 25 Nisan 2012 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi, şu sıra yüzde 8.12 bileşik seviyesinde seyrediyor.

Döviz piyasasında ise dün kapanışa doğru 1.50 seviyelerine gelen dolar bu sabah 1.4960 liradan işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir